Gemeente Beverwijk


Nieuws

Supersonische speelboog...

de sona...

'Held van de wijk' opent supersonisch speeltoestel in Beverwijk.

Op het schoolplein van openbare basisschool De Sleutelbloem in Beverwijk wordt op woensdag 7 september om 11.30 uur een supersonische, interactieve speelboog (video) feestelijk in gebruik genomen. Bij de opening wordt Beverwijker Zeng Huang door wethouder Robbert Jan Piet (Onderwijs) gekroond tot `held van de wijk' en laten de leerlingen meer dan driehonderd heliumballonnen de lucht in.

Dat De Sleutelbloem een nieuwe speelboog (de Sona) krijgt, is allemaal te danken aan Zeng Huang. Hij kwam in juni als winnaar uit de bus van de LaatOnsSpelen-actie van jeugdfonds Jantje Beton. Als winnaar mocht hij kiezen waar de Sona geplaatst zou worden. Omdat zijn zoon op De Sleutelbloem zit, koos hij voor dit schoolplein. De LaatOnsSpelen-actie was gekoppeld aan de Jantje Beton Collecte en behalve Huang dongen nog 7800 deelnemers mee naar het winnen van de speelboog. De Sona, ter waarde van 30.000 euro is geheel kosteloos ter beschikking gesteld door speeltoestelleverancier Yalp.

Aftrap Jantje Beton Loterij
Woensdag 7 september is ook de dag waarop de Jantje Beton Loterij wordt afgetrapt. Basisschoolleerlingen uit groep 8 van De Sleutelbloem zullen vanaf die dag lootjes verkopen onder familie, buurtgenoten en vrienden. De opbrengst van de lotenverkoop komt voor 50% ten goede aan de school, de ander helft zet Jantje Beton in voor buitenspeelprojecten in het hele land.

Over Jantje Beton
Jantje Beton wil dat kinderen vrij buiten kunnen spelen in hun eigen buurt. Verstoppertje spelen, kliederen met water, hutten bouwen, stoepranden. Maar vaak is er geen plek, is de speelplek slecht bereikbaar of prikkelt deze de fantasie niet. Jantje Beton bedenkt, financiert en organiseert daarom projecten die vrij buitenspelen mogelijk maken.

Beverwijk, 30 augustus 2011