Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 6 september 2011

Pleinbioscoop Rotterdam ondanks tegenslag een succesvolle editie

De Pleinbioscoop Rotterdam heeft, als gevolg van de stormwaarschuwing, eerder deze dag de laatste filmvertoning - Fantastic Mr. Fox - af moeten gelasten.

Desondanks kijkt de organisatie van de Pleinbioscoop Rotterdam, stichting De Loodsen, tevreden terug op deze editie. Ruim 12.000 betalende bezoekers telde het festival, dat dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis entree (3 euro per film) aan de bezoekers vroeg.

Het merendeel van de bezoekers bezocht de Pleinbioscoop tijdens de mooie dagen van het afgelopen weekend. 'True Grit' en 'Inception' trokken ieder zo'n 2.000 bezoekers. Ook de film 'Biutiful' (de keuze van Rotterdam), die draaide op woensdag 31 augustus, trok veel bezoekers. Ook op minder mooie dagen trokken enkele honderden bezoekers naar het Museumpark. Tijdens de vertoning van 'Gooische Vrouwen' zaten ruim 500 bezoekers in de soms heftige regenbuien van de film te genieten. De sfeer op het festival was zeer goed.

In 2012 wil stichting De Loodsen een volgende editie organiseren. De organisatie is van mening dat de Pleinbioscoop Rotterdam kan voortbestaan binnen de dit jaar ontwikkelde financiële constructie en ziet de editie van 2011 als een goede basis om positief de toekomst in te kijken. De toegangsprijs van 3 euro is echter niet kostendekkend. De entreegelden leverden 20% van de totale begroting op. Om de editie van 2012 goed op poten te kunnen zetten, is de organisatie op zoek naar typisch Rotterdamse partijen die zich emotioneel én financieel willen verbinden aan de Pleinbioscoop.