Politie Hollands Midden

Hollands Midden - Campagne Aangifte doen, bel eerst 0900-8844 van start

Hollands Midden, 06-09-2011 o Op 5 september is een regionale campagne gestart om aangifte op afspraak te promoten. De campagne is gebaseerd op de slogan Aangifte doen? Bel eerst 0900-8844. Met deze campagne wil Politie Hollands Midden de inwoners op de hoogte stellen van de service die zij kunnen verwachten als 0900-8844 gebeld wordt voordat zij aangifte doen.

Belt een inwoner voordat hij aangifte doet eerst naar 0900-8844, dan krijgt hij passend advies van een medewerker van de politie. Het advies bestaat uit wat de beste manier is om aangifte te doen, het voornaamste tijdstip, de plaats en eventuele benodigde papieren. Dit voorkomt dat de aangever lange tijd moet wachten bij de balie van een politiebureau en dat hij niet weer eerst naar huis hoeft, omdat benodigde papieren missen.

0900-8844 niet bij iedereen bekend Het algemene politienummer is nog niet bij iedereen bekend. Terwijl het tegenwoordig heel makkelijk is om het nummer 0900-8844 op de mobiele telefoon op te slaan. Om dit te bereiken vragen we hier tijdens de campagne aandacht voor, zodat men het nummer niet hoeft op te zoeken wanneer de politie nodig is. Dit voorkomt ook onnodige belasting van het alarmnummer 112; omdat veel mensen alleen het alarmnummer van de politie kennen.

Kies de aangifte die bij u past De politie vraagt altijd aangifte te doen als iemand slachtoffer is geworden van een misdrijf, zodat een onderzoek ingesteld kan worden naar de dader. Wordt er geen aangifte gedaan, dan kan er ook geen onderzoek ingesteld worden en blijven daders ongestraft. Daarnaast krijgt de politie door het aangiftebeeld een goed overzicht van wat er in een wijk speelt en kan gericht toezicht houden.

Omdat aangifte doen zo belangrijk is, biedt de politie verschillende mogelijkheden om aangifte te doen. Kies de aangifte die bij u past:

o telefonisch: via het nummer 0900-8844; o via internet: www.politie.nl/aangifte; o op het politiebureau op afspraak om lang wachten te voorkomen.

Waar bestaat de campagne uit? Surveillanceautos worden voorzien van een sticker op de achteruit (zie foto). Door de hele regio staan in de week van 5-12 september abris en driehoeksborden met de oproep aan mensen om het telefoonnummer 0900-8844 op te slaan. Op vijf plaatsen in de regio (Noordwijk/Katwijk/Leiden/Gouda/Alphen aan den Rijn) zullen medewerkers van Politie Hollands Midden de campagne onder de aandacht brengen bij de inwoners.

Wanneer belt u 112 en wanneer 0900-8844?

112

0900-8844

Als elke seconde telt

Als het even kan wachten

Heterdaad inbraak

Voor het doen van aangifte

Heterdaad vernieling (bijvoorbeeld ingooien ruit)

Getuige achteraf

Heterdaad getuige (bijvoorbeeld woninginbraak)

Zorgen over gevaarlijke verkeerssituatie

Heterdaad mishandeling/beroving

Geluidsoverlast

Heterdaad diefstal

Hinderlijk parkeren