Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 6-9-2011 11:43:26

ARNHEM - In de ochtenduren van dinsdag 6 september heeft de politie in Arnhem tot twee keer toe moeten ingrijpen bij meldingen van huiselijk geweld. In beide gevallen werden er verdachten aangehouden.

Op een adres in de wijk De Laar-West riep de 44-jarige bewoonster rond half acht de hulp in van de politie nadat ze gedurende de nacht zou zijn mishandeld door haar vriend, een 43-jarige Arnhemmer. De man zou ook de 7-jarige dochter van het slachtoffer hebben mishandeld. Agenten troffen de man onder invloed van alcohol nog in huis aan en namen hem mee naar het politiebureau.

Baby
In huis in de Arnhemse wijk Geitenkamp werd even later de 28-jarige bewoner aangehouden na een ruzie met zijn 25-jarige vriendin. Buurtbewoners waarschuwden rond negen uur de politie nadat er kennelijk kabaal uit de woning kwam. Bij de komst van de agenten bleek de man zijn vriendin en haar enkele maanden oude baby te hebben bedreigd. De man zou zich op het dak van de flatwoning hebben verschanst. Na een zoektocht werd hij op het balkon van een van de woningen in de flat aangetroffen en aangehouden.
(2011102756 / 2011102792-pk)


---


---

Edenaar opgepakt na vernieling ruit buurman

Publicatiedatum: 6-9-2011 11:42:51

EDE - Een 43-jarige Edenaar is in de nacht van maandag op dinsdag 6 september door de politie aangehouden bij zijn woning aan de Nieuwe Maanderbuurtweg. Hij wordt verdacht van vernieling van een ruit van zijn bovenbuurman.

De 21-jarige Edese bewoner meldde rond twee uur bij de politie dat de ruit van zijn voordeur was vernield. De onderbuurman zou hiervoor verantwoordelijk zijn. Ter plaatse troffen de agenten de bewoner aan. Hij verklaarde eerder in de nacht een woordenwisseling te hebben gehad met zijn onderbuurman. De onderbuurman zou hebben geklaagd over geluidsoverlast. Dit gesprek zou uit de hand zijn gelopen waarop de Edenaar kort daarna met een knuppel de ruit zou hebben ingeslagen. De agenten troffen de Edenaar bij zijn woning aan waarop hij aangehouden werd.
(2011102554-lh)