ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Relevante ontwikkelingen naar aanleiding van DigiNotar-incident

6 sep 2011 om 11:26

In de afgelopen dagen zijn veel berichten verschenen over de situatie rond DigiNotar. Met deze situatie is gebleken dat de ICT-infrastructuur waarvan Nederland zo sterk profiteert, niet altijd onfeilbaar is.

Gezamenlijke aanpak digitale veiligheid

Door in goede samenwerking zorgvuldig en transparant op te treden, wordt de kwetsbaarheid adequaat aangepakt. Zodoende kan het vertrouwen worden hersteld en kunnen hieruit lessen worden getrokken voor de toekomst. Dit incident onderstreept het belang van grotere digitale veiligheid en de noodzaak van een gezamenlijke aanpak.

Naar aanleiding van de situatie rond DigiNotar wordt intensief overleg gevoerd met private partijen, waaronder ICT~Office, VNO-NCW, MKB-Nederland en diverse softwareleveranciers. Zo is er onder meer een overleg geweest met de Belastingdienst en het ministerie van Financiën om het systeem van elektronische aangifte door ondernemers goed te laten verlopen. Het betreft in deze overleggen de operationele aanpak om de situatie rond DigiNotar beheersbaar te houden.

Meer informatie

Klik hier voor een factsheet met de ontwikkelingen rondom DigiNotar

Een overzicht van de aanpak van de overheid, de brief aan de Tweede Kamer van de ministers Donner en Opstelten en het onderzoeksrapport naar het incident vindt u op deze website.

Zie het origineel