Politie Groningen

Dinsdag 6 september 2011

Provincie Groningen, 06-09-2011

Bejaarde fietser gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 75-jarige fietser uit Groningen is maandagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in de wijk Lewenborg. De fietser gaf op de kruising Kluisgat-Bakboordwal geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Groningen. De automobilist kon een aanrijding niet voorkomen. De bejaarde Stadjer belandde via de motorkap van de auto op het wegdek. De 75-jarige is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Automobiliste gaat er vandoor na aanrijding

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een aanrijding op het Boterdiep in Groningen die maandagavond rond 19.20 uur plaatsvond op het Boterdiep in Groningen. Een 50-jarige automobiliste uit Groningen reed op het Boterdiep toen vanuit de Pijpstraat een donkerkleurige Jaguar kwam aangereden. De bestuurster van de Jaguar gaf geen voorrang aan de 50-jarige Groningse en reed daardoor tegen haar voertuig aan. De onbekende vrouw ging er al vloekend vandoor zonder zich bekend te maken. De politie heeft een goede omschrijving van de wegrijdende auto en beschikt over het kenteken. Het slachtoffer, dat niet gewond raakte bij de aanrijding, heeft aangifte gedaan.

Fietsster krijgt geen voorrang

VEENDAM Een 10-jarig meisje uit Veendam is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Borgerspark in haar woonplaats. Het meisje stak met haar fiets de weg over bij een oversteekplaats toen ze werd aangereden door een 65-jarige automobiliste uit Veendam. Deze bestuurder had het meisje geen voorrang gegeven. Het slachtoffer is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Fietser gewond

GRONINGEN Een 55-jarige fietser uit Groningen is maandagmiddag in de Bloemstraat gewond geraakt. De fietser kwam uit de Vlasstraat gereden en botste tegen een auto van een 65-jarige inwoonster van Groningen. Door de val raakte de man op de fiets gewond. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Vrouw naar ziekenhuis na mishandeling door ex-vriend

GRONINGEN De politie heeft maandagavond in de Groninger wijk Vinkhuizen een onderzoek ingesteld na een mishandeling. Een 26-jarige vrouw werd daar door haar ex-vriend tegen buik, rug en hoofd geslagen en geschopt. De aanleiding voor de ruzie is onduidelijk. De vrouw liep hierdoor dusdanig veel pijn op, dat de zij overgebracht moest worden naar het ziekenhuis. Haar ex-vriend nam na de mishandeling een tas mee met enkele waardevolle spullen. De identiteit van de verdachte is bekend, maar de politie heeft hem maandagavond niet meer aangetroffen. Nader onderzoek volgt.

Aanhouding na vernieling

GRONINGEN De politie heeft maandagavond een 28-jarige man uit Oude Pekela aangehouden in de binnenstad van Groningen. De man was de toegang tot een horecagelegenheid ontzegd, maar daar was hij het niet mee eens. Hij reageerde door een tafel, glazen en een kaars op het terras van de horecagelegenheid te vernielen. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Duo aangehouden voor inbraak auto

BEERTA Een 23-jarige vrouw uit Venlo en een 18-jarige man uit Beerta zijn maandagavond aangehouden voor inbraak in een auto. Een getuige had het duo in de Wethouder G. Mulderstraat in Beerta verdacht bezig gezien bij een geparkeerde auto. Toen agenten een kijkje namen, troffen ze het duo in de auto aan. Beiden zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. In de auto werden enkele stukken gereedschap aangetroffen, die niet van de eigenaar van de auto waren. Dit gereedschap is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man steelt brievenbuskleppen

GRONINGEN De politie heeft maandagavond in de Paulus Potterstraat in Groningen een 44-jarige Stadjer aangehouden. Een getuige had gezien dat er bij zijn portiekwoning diverse kleppen van brievenbussen waren weggenomen. De later aangehouden man stond in de buurt en bekende meteen verantwoordelijk te zijn voor de diefstal. Daarop heeft de getuige de politie gealarmeerd, die de man kon aanhouden. In de tas van de man werden de brievenbuskleppen aangetroffen. De kleppen en de gereedschappen zijn in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Spookrijder onder invloed

GRONINGEN Een 56-jarige automobilist uit Groningen is maandagnacht aangehouden. De man reed op de Plataanlaan op de verkeerde weghelft. Hij reageerde niet op lichtsignalen van een tegenligger. De tegenligger moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Agenten zagen dit voorval en gingen achter de spookrijder aan. De bestuurder negeerde een stopteken en bleef op de verkeerde weghelft doorrijden. Uiteindelijk is hij klem gereden en tot stoppen gedwongen. Bij controle bleek de Groninger onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar werd een alcoholpromillage van ongeveer 1,75 (765 µg/l) vastgesteld. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook maakt de politie proces-verbaal op voor gevaarlijk rijgedrag. Na verhoor mocht de Stadjer het politiebureau lopend verlaten.