Gemeente Harlingen


per direct op

Wethouder Jan de Boer stapt per direct op

Wethouder Jan de Boer heeft maandag 5 september bekend gemaakt dat hij met onmiddellijke ingang met zijn werkzaamheden stopt. De heer de Boer was op 8 juli 2010 door de gemeenteraad benoemd tot wethouder. Hij had de volgende zaken in zijn portefeuille: Stadsvisie waterfront, Financiën, Personeel & organisatie, Klantencontactcentrum, Ruimtelijke ordening, Wonen, Duurzaamheid, Groen, Reiniging & Riolering, Grondbeleid & gemeentelijk vastgoed.

"Een jaar werken in Harlingen heb ik grotendeels ervaren als demotiverend. Ik kan niet langer werken met een coalitie in een sfeer van achterdocht, wantrouwen en besluiteloosheid", schrijft wethouder Jan de Boer in zijn ontslagbrief aan burgemeester Paul Scheffer en de gemeenteraad.

De Harlinger coalitie, bestaande uit Frisse Wind Harlingen, Socialistische Partij, Harlinger Belang, Groen Links en Democraten '66, betreurt het onverwacht ingediende ontslag van wethouder Jan de Boer maar respecteert zijn besluit. Tijdens de raadsvergadering van woensdag zal de coalitie voorstellen het ontslag van wethouder De Boer te bespreken. Daarbij zullen de partijen tevens aangeven hoe op de kortst mogelijke termijn de ontstane vacature weer in te vullen opdat het Harlinger collegebestuur snel weer voltallig is.
* Lees hier de brief van wethouder Jan de Boer aan burgemeester Scheffer en de Gemeenteraad.
* Lees hier het persbericht van de coalitie inzake ontslag wethouder Jan de Boer

Zie het origineel

---