Gemeente Tiel


Tiel, Geldermalsen en Culemborg willen samenwerken

De gemeenten Tiel, Geldermalsen en Culemborg hebben de intentie uitgesproken samen te gaan werken op het gebied van Informatiemanagement & ICT. Door de samenwerking denken de gemeenten beter in te kunnen spelen op landelijke ontwikkelingen op het gebied van vraaggerichte dienstverlening en de oplopende kosten voor informatiemanagement en ICT te kunnen beheersen. De drie gemeenten laten nu nader onderzoeken hoe de samenwerking het beste vormgegeven kan worden.

Concreet richt de samenwerking zich op informatiearchitectuur, hard- en software, ondersteunende processen, applicatiebeheer, document management, managementinformatie, gegevensbeheer en datamanagement. De gemeenten zijn tot de conclusie gekomen dat op deze vlakken samenwerking gewenst en noodzakelijk is.

De organisaties hebben vergelijkbare taken en ambities. Bovendien moeten de gemeenten allen voldoen aan landelijk beleid en (wettelijke) eisen van diverse overheden. Voor de drie gemeenten is het efficiënter om de noodzakelijke investeringen en inspanningen die daarvoor op het gebied van informatiemanagement en ICT noodzakelijk zijn gezamenlijk te dragen. Bovendien heeft samenwerking schaalvoordelen en een positief effect op de dienstverlening aan inwoners van de drie gemeenten.