Politie Kennemerland

persbericht 6 september 2011

kennemerland, 06-09-2011

Bromfietscontrole: positief resultaat!
HOOFDDORP, 5 september De politie heeft tussen 16.10 en 17.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Hoofdweg. Binnen diit anderhalf uur werden 23 bromfietsers gecontroleerd en bleek slechts een bestuurder zonder rijbewijs te rijden.

Motorrijder gewond
HOOFDDORP, 5 september Een 64-jarige motorrijder uit Hoofddorp is rond 17:20 uur gewond geraakt op de Hoeksteen, nadat hij een aanrijding had gehad met een personenauto, bestuurd door een 63-jarige man uit Lelystad. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd en de afd. Verkeersondersteuning heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Winkelinbraak
ZWANENBURG, 6 september De politie heeft een onderzoek ingesteld na een inbraak rond 04:20 uur in een winkel aan de Dennenlaan. Rond 04:20 uur kwam er een inbraakmelding, waarna bleek dat onbekenden goederen uit de winkel hadden weggenomen en waren weggevlucht. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar mensen die mogelijk rond het tijdstip tussen 04:00 en 04:25 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Dennenlaan. Getuigen worden vriendelijk verzocht zich te melden bij de recherche via 0900-8844.

Laserguncontrole
HEEMSKERK, 5 september De verkeerspolitie heeft van 14:00 tot 16:00 uur een laserguncontrole gehouden op de Communicatieweg in Heemskerk. Twee automobilisten werden aan de kant gezet omdat zij niet handsfree aan het telefoneren waren en zij kregen direct hun bekeuring mee. Tien hardrijders werden door de verkeerspolitie uit het verkeer gehaald en ook zij kregen de boete voor hun snelheidsovertreding mee. Eveneens werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Agressieve klant aangehouden
HAARLEM, 5 september De politie heeft een 34-jarige Haarlemmer aangehouden nadat hij in een winkel aan de Amsterdamstraat een personeelslid had bedreigd en handtastelijk was geweest. De Haarlemmer was rond 16:25 uur de winkel ingekomen en wilde niet op zijn beurt wachten en eiste direct geholpen te worden. Het personeelslid zei dat hij op zijn beurt moest wachten en daarop reageerde de Haarlemmer agressief. Hij begon te duwen en uitte bedreigingen. De Haarlemmer liep vanuit de winkel bijna in de armen van de gealarmeerde politie en hij stelde zich ook agressief op tegenover de politie, waarop hij werd aangehouden. Hij verzette zich tevergeefs tegen zijn aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten.

Vermiste man aangetroffen
KENNEMERLAND - De heer Abma, die sinds 22 juni jl. werd vermist, is gisteren levenloos aangetroffen in het duingebied van Santpoort-Noord. De recherche heeft een onderzoek ingesteld, waaruit is gebleken dat de man zichzelf van het leven heeft beroofd.

Hieronder het persbericht dat op 1 juli jl. werd verzonden richting de media:
48-jarige man nog vermist 2011069801
IJMUIDEN, 22 juni/1 juli De politie is sinds woensdag 22 juni op zoek naar de 48-jarige Anne Abma die sinds die dag vermist wordt. De man is in depressieve toestand vertrokken vanaf Camping de Duindoorn in IJmuiden op een oude donkere herenfiets met handremmen en sindsdien is niets meer van hem vernomen.Bij de zoektocht is een politiehelikopter ingezet. De man is nog niet aangetroffen. Over zijn fiets zijn verder geen gegevens bekend. De politie verzoekt mensen die de man tussen woensdag 22 juni en vrijdag 1 juli ergens hebben gezien of mogelijk meer informatie hebben over hem, contact op te nemen met de politie in Velsen via 0900-8844.

Winkeldief aangehouden
SANTPOORT-NOORD, 5 september - Personeel van winkel aan de Hagelingerweg heeft rond 17:40 uur een 64-jarige winkeldief aangehouden en overgedragen aan de politie. De man, afkomstig uit Bloemendaal, had een aantal repen chocolade uit de winkel meegenomen zonder te betalen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Onopvallende videosurveillance
HAARLEMMERMEER, 5 september De onopvallende videosurveillanten hebben twee hardrijders op de N205 in de Haarlemmermeer aan de kant gezet. De aandacht van de videosurveillanten werd getrokken door een automobilist op de N205 in Hoofddorp, die de maximum snelheid met meer dan 40 km/uur overschreed. Even later werd ook op de N205 een automobilist aan de kant gezet die met meer dan 45 km/uur-overschrijding een proces verbaal meekreeg van de videosurveillanten. Beide hardrijders werden in de gelegenheid gesteld om hun gevaarlijke rijgedrag na te zien op de gemaakte filmbeelden in de videosurveillance-auto.

Slingerend over de weg
HEEMSKERK, 5 september Een 27-jarige Heemskerker werd door een politieman in burger aan de kant gezet, nadat overduidelijk was dat de man bijzonder slecht rijgedrag vertoonde. De politieman legitimeerde zichzelf en na kort onderzoek bleek dat de Heemskerker niet in het bezit was van een rijbewijs. De man werd meegenomen naar het politiebureau in Beverwijk en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.