Gemeente Overbetuwe


Werkzaamheden Valburg

Provincie Gelderland en gemeente Overbetuwe starten op dinsdag 6 september met werkzaamheden in en om Valburg. De bebouwde kom van Valburg, de Tielsestraat en de Kerkstraat worden opgeknapt. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid.

Afgesloten wegen

De werkzaamheden starten met het gedeelte éénrichtingsweg Tielsestraat en éénrichtingsweg Kerkstraat, beide in Valburg. Het verkeer wordt omgeleid via de Stationsstraat, Oosterhoutsestraat en Valburgsestraat. De afsluiting duurt naar verwachting tot eind oktober. Vanaf 19 september is ook het tweerichtings weggedeelte afgesloten van de Tielsestraat tot aan de komgrens van Valburg (richting Elst). Van eind oktober tot half november wordt de Tielsestraat tussen Valburg en Elst opnieuw geasfalteerd. Ook hier geldt een omleiding voor het verkeer.

Reconstructie Kerkplein en gebied om de kerk

Tijdens de werkzaamheden van de provincie, richt de gemeente het gebied rondom de kerk opnieuw in. Zo wordt de pinautomaat van de Rabobank verplaatst, komt er nieuwe verlichting, worden drie nieuwe toegangen naar het kerkterrein gemaakt en worden groenstroken aangepast. De voetpaden, rijbanen en parkeerplaatsen worden vervangen door nieuwe materialen. Deze reconstructie vloeit voort uit het DorpsOntwikkelPlan dat de dorpsraad Valburg/Homoet heeft opgesteld.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op deze site bij actueel/werk in uitvoering.