Landstede

School voor Ondernemers: denken, durven en doen

Uit ervaring weet ik dat er veel mensen rondlopen met het idee een eigen onderneming te starten. De plannen hebben ze wel, maar soms loopt de droom om een eigen onderneming te starten, op praktische punten vast. Ze weten bijvoorbeeld niet hoe ze boekhoudkundig de zaak moeten runnen of welke manier van netwerken bij hen past. Op al deze praktische vragen geven wij op de School voor Ondernemers antwoord tijdens de verschillende workshops, vertelt accountmanager bij Landstede, Annemieke Woltjes-Boer.

De School voor Ondernemers Noordwest-Veluwe start 5 september 2011 en bestaat uit een negental workshops, zoals: het maken van een ondernemingsplan, reclame & marketing en geldzaken. De cursus wordt op twee niveaus gegeven; het zogeheten Spoor 1 en Spoor 2. Spoor 2 is met name bedoeld voor anderstaligen, waarbij interculturele communicatie een belangrijke rol speelt.

De workshops zijn zo ingericht dat er iedere keer een thema wordt behandeld. Desgewenst kan de deelnemer zich na afronding van de cursus, zich verder verdiepen in een bepaalde ondernemingsvaardigheid via een Landstede-cursus. Zo wil de een misschien meer leren over boekhouden. Een ander is wellicht geĂŻnteresseerd in het ontwerpen van een eigen website. Ook hiervoor kunnen ze bij Landstede terecht, legt Annemieke uit.

Voordelen
Behalve de workshops kunnen de deelnemers ook vrijblijvende afspraak maken met een accountant en krijgen ze ondersteuning bij het maken van hun ondernemingsplan.
De deelnemer die een goed en compleet ondernemingsplan inlevert, maakt kans de Rabobank-opdracht te winnen.

De winnaar krijgt het financieringsverzoek gehonoreerd. Verder kun je je laten informeren over de wijze waarop je succesvol een microkrediet van Qredtis tot een waarde van 35.000,- euro aan kunt vragen, vult Annemieke aan.

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met: Annemieke Woltjes-Boer, e-mail: awoltjes@landstede.nl.

School voor Ondernemers