Gemeente Kampen

Gemeente Kampen start met e-fiets project

05-09-2011 Maandag 5 september is de gemeente Kampen officieel gestart met de campagne `Proef de e-fiets', waarmee `elektrisch fietsen' wordt gestimuleerd.
Wethouder Pieter Treep (duurzaamheid en verkeer) en de jongste medewerker van de gemeente Rick van Unen stapten vanochtend samen op de e-fiets, waarmee zij symbolisch de aftrap gaven voor de campagne.

De gemeente Kampen is onderdeel van Zwolle Kampen Bereikbaar en stelt e-fietsen beschikbaar aan haar personeel om deze te proberen. Het doel van de actie is om het fietsgebruik voor woon-werkverkeer te stimuleren en het aantal autokilometers in de spits terug te dringen.

De e-fiets is een slim en snel vervoermiddel dat bij afstanden van 5 tot 20 kilometer een prima alternatief is voor de auto bij het woon-werkverkeer. De gemeente Kampen wil haar medewerkers stimuleren om een e-fiets aan te schaffen. De voordelen: de verbruikskosten van een e-fiets zijn lager, de gezondheid van medewerkers wordt bevorderd en de e-fiets is een duurzaam alternatief ten opzichte van de auto.

De gemeente Kampen heeft met de start van haar campagne de primeur. Het project van Zwolle Kampen Bereikbaar gaat namelijk officieel van start op donderdag 8 september tijdens een bijeenkomst op Hogeschool Windesheim. Aan het project doen inmiddels zestien convenantpartners van Zwolle Kampen Bereikbaar mee.

Kijk voor meer informatie op:
www.proefdefiets.nl
www.zwollekampenbereikbaar.nl
05-09-2011