Gemeente Hardenberg

't Centrum zet eerste stappen op weg naar MFC

05 september 2011

Gebouw 't Centrum in Dedemsvaart wordt doorontwikkeld tot een Multifunctioneel Centrum (MFC). Momenteel zijn de eerste stappen daarvan zichtbaar. De firma Rooth uit Dedemsvaart heeft de grote zaal opnieuw ingericht en start binnen 't Centrum met een aantal nieuwe activiteiten.

Tijdens de vakantieperiode heeft Rooth de grote zaal ingericht met materialen die zij normaal gesproken grotendeels gebruiken bij het verzorgen van evenementen. Zo is op een eenvoudige manier de uitstraling van 't Centrum verbeterd. De samenwerking met de firma Rooth biedt ook kans om verschillende sferen binnen het pand te creëren en keuzes te maken voor de inrichting van het nieuwe pand.

Bezoekers kunnen hun mening over de inrichting geven. Op die manier wordt straks een inrichting gekozen die goed past bij de reguliere gebruikers van 't Centrum.

Nieuwe activiteiten
In het MFC gaan partijen als De Stuw, de bibliotheek, de politie, het klantcontactcentrum van de gemeente Hardenberg en wellicht andere organisaties samenwerken onder één dak. Het nieuwe MFC moet kostendekkend gaan werken. Dit blijkt echter alleen mogelijk als naast de huidige sociaal-maatschappelijke of culturele activiteiten ook commerciële activiteiten worden gehouden.

't Centrum gaat daarom het komende jaar gebruiken om, in samenwerking met andere ondernemers en organisaties, extra activiteiten te organiseren voor inwoners van Dedemsvaart en zo meer inkomsten voor 't Centrum te verkrijgen.

Ontmoetingsplek
De gemeente Hardenberg wil op de huidige locatie van Gebouw 't Centrum een nieuw en duurzaam MFC realiseren. De historisch interessante delen van het gebouw worden gerenoveerd en daarnaast wordt een nieuw deel met een karakteristieke uitstraling gebouwd.

Belangrijk uitgangspunt van het MFC Dedemsvaart is het realiseren van een aantrekkelijke ontmoetingsplek waar diverse organisaties op het terrein van welzijn, sport, zorg, cultuur en sociaal-maatschappelijke thema's samenwerken. Het nieuwe MFC biedt ook ruimte voor vergaderingen, trainingen of cursussen. Het MFC gaat zoveel mogelijk samenwerken met andere organisaties en stichtingen in Dedemsvaart om zo de ontmoeting en verbinding tussen inwoners, verenigingen, middenstand en diverse organisaties nog verder te vergroten. De bouw van het MFC is dan in 2012 gepland. De realisatie van het nieuwe MFC is onderdeel van het Masterplan Centrum Dedemsvaart.