Woningcorporatie Ymere

Doneer een stukje Noorderparkbar, gebouwd van 100% marktplaats

5-9-2011

Donateurs gezocht die aanschaf van tweedehands boumateriaal mogelijk maken - gratis kop koffie als dank.

In het Noorderpark in Amsterdam-Noord komt een bijzondere nieuwe ontmoetingsplek. De Noorderparkbar: compleet gebouwd en ingericht met tweedehands bouwmaterialen, afkomstig van marktplaats. Ymere heeft het eerste zetje al gegeven , maar dat is nog niet genoeg. Je kunt meehelpen om deze bar te realiseren, doe een donatie en geniet binnenkort van cultuur en je cappuccino of biertje in de Noorderparkbar. Doneren kan al vanaf 10,- in ruil daarvoor krijg je een gratis kop koffie.

Noorderparkkamer breidt uit
Sinds 2008 organiseert de Noorderparkkamer vanuit een houten paviljoen in het park verrassende activiteiten. In samenwerking met professionele kunstenaars is er een uitgebreide podiumprogrammering en zijn er allerlei culturele activiteiten voor en met Noorderlingen. Dit loopt zo goed dat de Noorderparkkamer nu ruimtegebrek heeft. En niet geheel onbelangrijk - er zijn inkomsten nodig om het culturele programma van de Noorderparkkamer op structurele basis te financieren.

Help je mee?
Ymere ondersteunt de Noorderparkkamer als ontmoetingsplek voor de buurt waar bewoners hun creatieve talenten kunnen ontwikkelen. We hebben de eerste basis van de bar al gefinancierd. Hiermee kan een container en een bar worden neergezet, maar er is veel meer nodig. Iedereen kan een donatie doen. Hiermee ondersteun je niet alleen de realisatie van deze nieuwe plek in het park, maar zo help je ook de Noorderparkkamer om zijn culturele programma te kunnen voortzetten!

De verhalen achter de materialen
Iedereen die iets verkoopt via marktplaats.nl heeft een verhaal. Naast de materialen worden deze verhalen verzameld. Zo is er een relaas over een stalen frame, afkomstig van een oud noodhospitaal en een romantische liefdesstory die voorafgaat aan de hardhouten kozijnen. Alle verkopers komen met hun foto en verhaal op www.hetkomtaltijdgoed.nl. Zo blijft de herinnering aan de herkomst van de materialen bewaard, terwijl het materiaal een tweede leven krijgt in de bar.

Meer informatie over het project en doneren
http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/88-noorderparkbar