Productschap Vis


Mosselsector lanceert proeverijen tijdens nationale mosselweek

Yerseke, 31 augustus 2011 - Van 5 t/m 11 september is het Nationale Mosselweek. De Zeeuwse mosselsector wil Nederland graag laten kennismaken met hun zilte lekkernij en organiseert tal van proeverijen in het land. Veel mensen hebben nog nooit mosselen gegeten of weten niet hoe ze te bereiden. De sector wil met grote proeverijen potentiële liefhebbers bereiken.

Mosseltour 2011
Op 6 september start de Mosseltour 2011. Eén van de 80 mosselkotters van Nederland, de BRU19, maakt op weg van de Waddenzee naar de Zeeuwse mosselveiling in Yerseke een aantal bijzondere stops. De mosselkotter houdt halt aan kades in Deventer, Zutphen, Nijmegen, Zaltbommel, Gorinchem en Rotterdam. Ter plaatse komen gerenommeerde koks aan boord om hun favoriete mosselgerecht te bereiden. Iedereen is van harte welkom aan boord om gratis mosselen te komen proeven en meer te leren over de bereiding ervan. Meer informatie en vaarschema op www.mosselen.nl.

Mosselmarktdagen
In samenwerking met de Centrale Vereniging Ambulante Handel (CVAH) gaat op 3 september, voorafgaand aan de Nationale Mosselweek, de eerste `Mosselproeverij op de Markt' van start. In september en oktober wordt op 20 markten in Nederland -van de Amsterdamse Albert Cuyp tot de weekmarkt in Maastricht- mosselproeverijen georganiseerd. Bezoekers van markten kunnen in de nieuw ontwikkelde mosselpromotiestand gratis mosselen proeven. Een kok uit het Zeeuwse Yerseke geeft tekst en uitleg over het product en de snelle bereiding.

Zeeuwse Mosselen kunnen altijd!
Ter ondersteuning van de promotie van mosselen is de campagne `Zeeuwse mosselen kunnen altijd' door de mosselsector ontwikkeld. Een belangrijk aspect van de campagne is variatie en inspiratie bieden om vaker mosselen te eten. Met onder meer de inzet van radiospots en reclame op masten langs de autosnelweg wordt de consument hiertoe verleid. Daarnaast zijn ook internet en social media belangrijke instrumenten in de campagne. Op de vernieuwde website www.mosselen.nl staan tal van mosselrecepten, passend bij verschillende seizoenen, geschikt voor verschillende eetmomenten en menugangen.

Meer informatie:

* Mosselkotter vaart door Nederland om publiek met mossel te laten kennismaken

* Grootste mosselproeverijen op 20 markten door heel Nederland
* Voor meer informatie of deelname aan een etappe van de Mosseltour 2011 kunt u contact opnemen met Christine Fijnaut, Productschap Vis, Mosselkantoor, 06 19 93 50 09.