Productschap Vis
Mosselsector lanceert proeverijen tijdens nationale mosselweek
Yerseke, 31 augustus 2011 - Van 5 t/m 11 september is het Nationale
Mosselweek. De Zeeuwse mosselsector wil Nederland graag laten
kennismaken met hun zilte lekkernij en organiseert tal van proeverijen
in het land. Veel mensen hebben nog nooit mosselen gegeten of weten
niet hoe ze te bereiden. De sector wil met grote proeverijen potentiële
liefhebbers bereiken.
Mosseltour 2011
Op 6 september start de Mosseltour 2011. Eén van de 80 mosselkotters
van Nederland, de BRU19, maakt op weg van de Waddenzee naar de Zeeuwse
mosselveiling in Yerseke een aantal bijzondere stops. De mosselkotter
houdt halt aan kades in Deventer, Zutphen, Nijmegen, Zaltbommel,
Gorinchem en Rotterdam. Ter plaatse komen gerenommeerde koks aan boord
om hun favoriete mosselgerecht te bereiden. Iedereen is van harte
welkom aan boord om gratis mosselen te komen proeven en meer te leren
over de bereiding ervan. Meer informatie en vaarschema op
www.mosselen.nl.
Mosselmarktdagen
In samenwerking met de Centrale Vereniging Ambulante Handel (CVAH) gaat
op 3 september, voorafgaand aan de Nationale Mosselweek, de eerste
`Mosselproeverij op de Markt' van start. In september en oktober wordt
op 20 markten in Nederland -van de Amsterdamse Albert Cuyp tot de
weekmarkt in Maastricht- mosselproeverijen georganiseerd. Bezoekers van
markten kunnen in de nieuw ontwikkelde mosselpromotiestand gratis
mosselen proeven. Een kok uit het Zeeuwse Yerseke geeft tekst en uitleg
over het product en de snelle bereiding.
Zeeuwse Mosselen kunnen altijd!
Ter ondersteuning van de promotie van mosselen is de campagne `Zeeuwse
mosselen kunnen altijd' door de mosselsector ontwikkeld. Een belangrijk
aspect van de campagne is variatie en inspiratie bieden om vaker
mosselen te eten. Met onder meer de inzet van radiospots en reclame op
masten langs de autosnelweg wordt de consument hiertoe verleid.
Daarnaast zijn ook internet en social media belangrijke instrumenten in
de campagne. Op de vernieuwde website www.mosselen.nl staan tal van
mosselrecepten, passend bij verschillende seizoenen, geschikt voor
verschillende eetmomenten en menugangen.
Meer informatie:
* Mosselkotter vaart door Nederland om publiek met mossel te laten
kennismaken
* Grootste mosselproeverijen op 20 markten door heel Nederland
* Voor meer informatie of deelname aan een etappe van de Mosseltour
2011 kunt u contact opnemen met Christine Fijnaut, Productschap
Vis, Mosselkantoor, 06 19 93 50 09.