Nieuw schrijftalent op boekenbeurs Manuscripta


Bewaker voor nieuw schrijftalent op boekenbeurs Manuscripta

AMSTERDAM, 20110904 -- De eerste pagina's van nieuw literair talent worden door schrijverswebsite TenPages.com bewaakt op de vijfde editie van Manuscripta, de officiële driedaagse opening van het nieuwe boekenseizoen.

De afgelopen maanden is de boekenbranche door diverse reorganisaties, overnames en faillissementen dikwijls negatief in de publiciteit geweest. Ontlezing en digitalisering worden over het algemeen aangewezen als de oorzaken van de teruglopende boekverkoop. Desondanks biedt de markt ook ruimte voor nieuwe, meer innovatieve spelers zoals het uitgeefplatform TenPages.com. Deze website biedt auteurs de kans om in een pril stadium enkele pagina's van hun manuscript te tonen aan het online publiek. Lezers kunnen, door het kopen van aandelen in zo'n manuscript, investeren in de toekomst van het boekenvak.

Over Tenpages.com

TenPages.com is een online platform waar lezers aandelen kunnen kopen in boeken. Iedereen kan de eerste tien pagina’s van zijn manuscript op TenPages.com plaatsen. Wanneer er 2000 aandelen van € 5 zijn verkocht zorgt TenPages.com ervoor dat het boek wordt uitgegeven door een gerenommeerde uitgeverij.

Anderhalf jaar na lancering hebben zich inmiddels meer dan twintig Nederlandse uitgeverijen als partner aangesloten, waaronder Kluitman, Gottmer, De Fontein/Tirion en The House of Books. Oud Bruna-topman Hans Gelauff versterkt sinds vorige week de Raad van Advies, waarvan ook Ronald Giphart en journalist Jeroen Smit (auteur ‘De Prooi’) deel uitmaken.

Een van de eerste boeken die via de website werden gepubliceerd was de bestseller Zo Zuidas, over de Amsterdamse kantoorjungle. Deze maand verschijnen zeven nieuwe boeken via TenPages.com, waaronder het boek van de populaire blogger Knof, die in vijf dagen na lancering alle aandelen verkocht en daarmee een tot nu toe ongeëvenaard record vestigde.

Over Manuscripta

Manuscripta is de feestelijke, officiële opening van het boekenseizoen. In het eerste weekend van september presenteren jaarlijks meer dan honderd Nederlandse uitgeverijen de nieuwe boeken van het komende seizoen. Bekende schrijvers als Arthur Japin en Jan Siebelink, maar ook BN’ers als Patty Brard en Arie Boomsma treden op tijdens signeersessies, podiuminterviews en buitenacts. In 2011 vindt Manuscripta plaats op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 september.