Mediasmarties Awards uitgereikt

Persbericht van Mediasmarties

In het bijzijn van exclusieve genodigden reikten kinderen tijdens de goedbezochte Kindermediatop de Mediasmarties TV, Game en Web Awards uit.
Meer dan 7000 kinderen hebben hun stem uitgebracht op de mediaproducties die voldoen aan de door hen voorafgestelde criteria.

De winnaars zijn:

Mediasmarties TV Award 2011 in de categorie grappigst: iCarly Mediasmarties TV Award 2011 in de categorie meest origineel: SpangaS Mediasmarties TV Award 2011 in de categorie meest leerzaam: Ned's Survival Gids

Mediasmarties Game Award 2011: Laura's passie

Mediasmarties Web Award: GirlsgoGames.nl

De kinderen hebben zelf de juryrapporten geschreven.

Juryrapport iCarly

Carly is soms schattig en soms grof. Dat verwacht je niet en dat is juist zo leuk. Zo doe je zelf niet zo gauw. En Spencer doet altijd als een kleuter, maar hij is het niet. Alle spelers zijn eigenlijk leuk of raar. Er is een webshow bij. Je kunt altijd iets zien als je het zelf wilt.
En weten jullie dat de i voor Carly op internet betekent dat is ook leuk verzonnen. Wij stemmen voor iCarly.

Voor de volwassenen
iCarly gaat over de tiener Carly die haar eigen internetshow maakt samen met haar drie vrienden Freddy, Sam en Gibby. De show zit vol met sketches, recepten en creatieve oplossingen.
De show wordt uitgezonden vanuit een zelfgebouwde studio in Carly's appartement. Carly woont hier alleen met haar oudere broer die ook haar voogd is. Komische momenten uit de serie worden ondersteund door een lachband. De serie wordt nagesynchroniseerd in het Nederlands maar ook met Nederlandse ondertiteling uitgezonden.
Juryrapport SpangaS

Het lijkt net of jezelf meespeelt en elke dag een ander avontuur beleeft. Maar je weet altijd zeker wie erbij je in de klas zitten, dat worden je vrienden , je weet wie het zijn. Het is handig als je een voorstuk krijgt want soms mis je wel eens een aflevering, dan weet je waar het over gaat.

SpangaS Voor volwassenen

SpangaS is een jeugddramaserie. De kijker volgt leerlingen en hun leraren op het Spangalis college. Tijdens de serie leer je leerlingen goed kennen. Het zijn ook leerlingen van verschillende achtergronden, Nederlands maar ook Marokkaans of Turks. Per periode staan bepaalde leerlingen en gebeurtenissen centraal. Elke aflevering eindigt met een cliffhanger zodat je volgende keer weer wilt kijken. Aan het einde van het programma word je door een karakter opgeroepen om naar de website te gaan om een filmpje te bekijken.

Juryrapport Neds Survival Gids

In deze serie geven ze je weetjes en tips waar je wat aan hebt. Hoe je je moet gedragen, hoe je je kastje op moet ruimen, hoe je moet spieken om te overleven, en hoe je om moet gaan met pestkoppen het zijn tips die je goed kunt gebruiken. Als je dat weet vind je het niet meer zo eng om naar het voortgezet onderwijs te gaan.

Neds survival Gids voor volwassenen
Neds Survival Gids draait om Ned die letterlijk een survivalgids geschreven over hoe je de middelbare school vol kan houden. In elke aflevering verschijnen de tips onder in beeld en deze worden ook voorgelezen, moeilijke woorden worden uitgelegd. De serie wordt nagesynchroniseerd in het Nederlands.

Juryrapport Laura's passie

Je kan ervan leren maar merkt niet dat je leert. Het is leuk om opdrachten uit te voeren en dan weet je of je er goed genoeg in bent. Je kan ook leren wat voor beroep je kunt kiezen bv dokter worden. Het is ook een beetje verslavend als je je verveelt dan moet je het wel gaan spelen en dan is het leuk.

Laura's passie Voor volwassenen
In het Nintendo DS spel "Laura's Passie" krijgt Laura telkens een nieuwe rol. In "Party Planner" organiseer je feesten, in "Top Model"word je een modeontwerpster en in Babysittersclub run je je eigen kinderdagverblijf. Essentie van het spel is doen van opdrachten. Door het goed afronden van opdrachten krijgt Laura meer aanzien, een betere baan, verdient ze meer geld etc. De meeste opdrachten worden gespeeld op tijd. Het spel wordt in de loop van de tijd niet veel moeilijker.

Juryrapport GirlsgoGames.nl

Dit is gewoon leuk voor meisjes omdat er meisjesdingen zijn die de jongens niet interesseren.
En als je wat ouder wordt ga je ook make up kiezen en droom je ervan er mooi uit te zien net als echte filmsterren. Maar die reclame is wel irritant omdat je die altijd eerst af moet kijken. Als je paarden goed verzorgd dan zie je dat ze gaan luisteren. Er zijn veel verschillende spellen. Ze zijn gewoon superleuk. En het allerleukste is je eigen avatar maken.

GirlsgoGames.nl Voor volwassenen
GirlsGoGames is een spelletjeswebsite met meer dan 5000 gratis online spelletjes. Deze spelletjes zijn onder te verdelen in tal van verschillende categorieën zoals:, teken-, make-up, puzzel, muziek, dieren en aankleedspelletjes. Er komen elke week weer nieuwe games bij. Kinderen kunnen de spellen zelf beoordelen met aantal hartjes, hiervoor moet je een account aanmaken. Voor elke game wordt een reclame vertoond.

*

Links:
http://www.mediasmarties.nl



Razende Robot Reporter