Politie Kennemerland

Persberichten 11 september 2011

haarlem, 04-09-2011

Balkon afgebroken tijdens opkapbeurt
HAARLEM, 4 september Tijdens het opknappen van zijn balkon is de eigenaar van een woning aan de Zuidschalkwijkerweg om 13.15 uur van 3-hoog naar beneden gevallen. De draagsteunen begaven het toen de man aan het werk was, waardoor een groot deel van het balkon instortte. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was gelukkig kort na zijn val goed aanspreekbaar. Ter plekke is begonnen de rest van het balkon te stutten.

Rijbewijs ingenomen
HOOFDDORP, 4 september Bij een verkeerscontrole op de Kruisweg heeft de politie om 04.00 uur het rijbewijs ingenomen van een 23-jarige automobilist uit Rijsenhout. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,65) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Man aangehouden vanwege openstaande boetes
NIEUW-VENNEP, 4 september Bij een verkeerscontrole op het Handelplein om 01.00 uur bleek dat de bestuurder, een 40-jarige man uit Amsterdam, gesignaleerd stond. Hij had voor een bedrag van meer dan 500,- aan boetes op zijn naam staan. Om die reden is hij overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Man verstoort feestje
HOOFDDORP, 4 september Een 21-jarige man uit Hoofddorp is om 04.15 uur door de politie op Dassenbos aangehouden, omdat hij hij ongevraagd een feestje kwam verstoren dat bijna was afgelopen. Na herhaalde verzoeken van de politie bleef de man terugkeren naar de feestlocatie. Ook tijdens zijn aanhouding bleef hij zich verzetten. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Vermoedelijk was hij behoorlijk onder invloed van alcohol en drugs.

Fietser aangereden op Kinderhuisvest
HAARLEM, 3 september Een 20-jarige vrouw uit Amsterdam is om 04.00 uur op het Kinderhuisvest aangereden door een taxi. Zij fietste vanuit de Zijlstraat de Kinderhuisvest over richting de Zijlbrug, en zag de taxi over het hoofd die richting de Raaksbrug reed. De vrouw maakte een behoorlijke smak. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd en hield een lichte hersenschudding en twee hechtingen aan het ongeval over. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden vanwege gestolen scooter
HAARLEM, 3 september In de Halbertsmastraat heeft de politie om 20.30 uur een 12-jarige jongen uit Haarlem aangehouden heling. Hij reed samen met twee andere jongens op een scooter richting Semmelweissstraat. Daar werd hij door een getuige, die zag dat de politie achter de jongens aanzat, aangehouden toen de scooter werd achtergelaten en overgedragen aan de politie. De scooter bleek te zijn gestolen. Van de andere twee verdachten ontbreekt vooralsnog elk spoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Openstaande boetes
OUDE MEER, 3 september Op de Breguetlaan heeft de politie om 12.30 uur een 55-jarige man uit Amsterdam in een auto aangehouden. Bij controle bleek hij een bedrag van 170,- aan niet betaalde boetes op zijn naam te hebben staan. Op het politiebureau heeft hij direct het volledige bedrag betaald.

Aangehouden vanwege heling scooter
HOOFDDORP, 2 september In het winkelcentrum bij het Bunderbos heeft de politie om 19.00 uur twee jongens aangehouden op verdenking van heling. Het gaat om twee jongens uit Haarlem, respectievelijk 16 en 17 jaar oud, die reden op een gestolen scooter. Beide jongens zijn ingesloten in verband met het onderzoek.

Fietsendieven aangehouden
ZANDVOORT, 3 september Op de Zeestraat heeft de politie om 03.30 uur twee mannen op verdenking van diefstal. Het gaat om een 19-jarige en een 20-jarige man, beiden afkomstig uit Haarlem. Zij hebben de fietsen vermoedelijk gestolen bij het station. De beide fietsen zijn in beslag genomen. Het gaat om een rode Gazelle damesfiets, en een zwarte damesfiets van het merk Siger. Eigenaren van de beide fietsen kunnen zich melden bij de politie in Zandvoort: 0900 8844.