Politie Zeeland


---

1459-2011 Motorrijder belandt in sloot, Grijpskerke
Zaterdagmiddag rond 15.15 uur is een motor in aanrijding gekomen met een personenauto, na een niet-zo-handige inhaalmanoeuvre.

Op de Middelburgseweg in Grijpskerke reed een personenauto, bestuurd door een 55-jarige man uit de gemeente Veere. Achter hem reed een personenauto en daar weer achter een motor waarop een 57-jarige bestuurder en een 54-jarige bijrijdster zaten. (Zij waren afkomstig uit Middelburg.)

De man uit de gemeente Veere wilde linksaf slaan bij een woning aan de Middelburgseweg. Hij gaf hiertoe duidelijk richting aan en moest even wachten op tegemoetkomend verkeer.

Toen dat verkeer gepasseerd was trok hij op en sloeg af. Precies op dat moment wilde de motorrijder hem inhalen en de motor reed tegen de voorkant van de auto aan. Zowel de bestuurder als de bijrijdster werd gelanceerd en belandde, via de motorkap van de auto, in de nabijgelegen sloot.

Door medewerkers van brandweer, ambulance en politie zijn beide personen uit het slootje gehaald. Hierna zijn ze overgebracht naar het ziekenhuis. De motorrijder bleek een gebroken been te hebben en zijn bijrijdster gelukkig alleen flink wat blauwe plekken.

Door een takelbedrijf is de motor weggesleept. De personenauto kon op eigen kracht het erf opkomen waar hij al naar onderweg was.

1460-2011 Mogelijk inbraak verijdeld, Terneuzen
Omstreeks 03.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden de bewoners van een woning in de Vlietstraat in Terneuzen wakker van geluiden bij hun huis.

Zij deden het licht aan en hoorden daarna niets meer. Uit onderzoek bleek echter dat er braaksporen aan één van de deuren waren. Hierop is de Zeeuwse politie gewaarschuwd.

De agenten hebben een aangifte opgenomen van poging inbraak in de woning, want gelukkig waren de inbrekers de woning niet binnen geweest.

1461-2011 Reële inbraak, Philippine
In een woning aan de Dijckmeesterweg in Philippine is zaterdag op klaarlichte dag ingebroken.

De inbraak vond plaats tussen 08.00 en 14.30 uur. Mogelijk is/zijn de dader(s) via een raam de woning binnengekomen.

Uit de woning werd computerapparatuur en geld weggenomen.





Politie Zeeland