Politie Zeeland


---

1457-2011 Ongeval Oostburg
Op zaterdagmorgen omstreeks 10.45 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Ondernemersweg in Oostburg.

Een personenauto kwam uit de richting van de Neringweg in Oostburg. De 67-jarige Edamse bestuurder reed, zonder rekening te houden met het overige verkeer, de kruising met de Maaidijk over.

Daar reed juist een Belgische personenauto, die bestuurd werd door een 80-jarige man uit Knokke.

Beide personenauto's kwamen met elkaar in botsing. De personenauto's raakten allebei zwaar beschadigd aan de voorkant. Ook lekten de auto's behoorlijk wat olie op het wegdek.

Toen de hulpverleningsinstanties ter plaatse kwamen, troffen zij de 80-jarige man aan zittend in het gras. Hij was nauwelijks aanspreekbaar en de ambulancemedewerkers vermoedden een shock. De man uit Knokke is dan ook direct naar het ziekenhuis gebracht. Zijn echtgenote van 82 jaar oud was door de aanrijding van haar stoel geschoven en zat klem op de bodem van de auto, tussen de stoel en het dashboard. Zij moest uit de auto geknipt worden door de brandweer. Ook zij is naar het ziekenhuis gebracht.

De bijrijdster uit de personenauto die het ongeluk veroorzaakt heeft was de 69-jarige echtgenote van de man uit Edam. Zij is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens het ongeval kregen de agenten assistentie van de Koninklijke Marechaussee, zij hebben het (drukke) verkeer geregeld.

De agenten die het ongeval hebben behandeld hebben later op de dag nog contact gehad met de slachtoffers. Behalve een gebroken pols, opgelopen door de 82-jarige vrouw, hebben geen van de gewonden letsel overgehouden aan de aanrijding.

1458-2011 Tapkranen weggenomen, Vlissingen
Tussen 04.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag en 11.30 uur vanmorgen zijn twee dubbele tapkranen weggenomen.

De taps horen thuis op een buitenbar van een horecabedrijf aan het Bellamypark in Vlissingen.

De waarde bedraagt enkele honderden euro's.

---- --