Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 04-09-2011

Dealer aangehouden

UTRECHT Op vrijdag 2 september zagen agenten rond 08.30 uur een mogelijke drugsdeal op de Voorstraat. De twee mannen gingen gingen er vandoor toen zij de agenten zagen. De vermoedelijke dealer kon toch aangehouden worden. Deze verdachte, een 34-jarige Utrechter, had naast drugs, ook een fiets met gereedschap bij zich. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De fiets en gereedschappen werden in beslag genomen.

Aanhouding na hinderen helikopter

UTRECHT - Op vrijdag 2 september werd rond 21.30 uur een helikopterpiloot van de KLPD beschenen met een laserpen, waardoor hij in zijn werk gehinderd werd. Dit gebeurde vanaf een balkon aan de Ankaradreef. Daarop konden agenten de vermoedelijke dader hiervan, een 21-jarige Utrechter aanhouden. Hij moest mee naar het arrestantencomplex in Houten, waar hij verhoord wordt door de Dienst Luchtvaart. De helikopter verleende assistentie aan agenten op de grond die jongens aan het controleren waren die mogelijk een wapen bij zich hadden.

Dief aangehouden

UTRECHT Zaterdag 3 september kreeg de politie om 22.50 uur melding dat een vrouw beroofd was van haar telefoon en camera op het Lucas Bolwerk. Zij had deze naast zich gelegd en in een onbewaakt moment waren deze spullen ineens verdwenen. Ze is achter degene aan gegaan die naast haar had gezeten en hield hem staande op de Ridderschapsstraat. Inmiddels had deze 48-jarige man uit Utrecht de spullen vermoedelijk alweer doorverkocht. De man is meegenomen naar het arrestantencomplex in Houten en wordt verhoord. Hij heeft nog boetes openstaan.

Doorgereden na rijverbod

DE MEERN In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 september had de politie een 23-jarige man uit De Meern aangehouden voor rijden onder invloed. De man had een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur gekregen. Rond 05.30 uur, binnen zijn periode van rijverbod, zagen agenten hem toch weer rijden op de Meentweg, dit keer zonder licht en met hoge snelheid. Agenten wilden de man weer aanhouden, maar hij reed hard weg, vloog uit de bocht op de Meentweg Laan 1954, reed een paal omver en kwam tot stilstand in het gras. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Onder invloed

UTRECHT Op zaterdag 3 september kregen agenten rond 01.30 uur de melding van een eenzijdige aanrijding op de Vlindersingel. De bestuurder van de auto, een 26-jarige man uit Utrecht, bleek teveel gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 705 ug/l. Hij was beginnend bestuurder. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Onder invloed

UTRECHT Zondagochtend 4 september zagen agenten rond 05.10 uur een automobilist slingerend en hard rijden op de Kanaalstraat. Op de Bernadottelaan hebben zij hem staande gehouden. De 25-jarige man uit Veenendaal bleek teveel gedronken te hebben en blies op het politiebureau 650 ug/l. De man was beginnend bestuurder. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.