Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 11.20 uur

Utrecht, 04-09-2011

Getuigenoproep beroving

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 september is omstreeks 00.10 uur een vrouw beroofd van haar tas op de Grenspolder in de wijk Vathorst.

Het slachtoffer, een 22-jarige vrouw uit Amersfoort, liep die nacht vanaf de bushalte richting het fietspad dat kruist met de Grenspolder. Plotseling kwam er een scooter aanrijden met twee opzittenden die haar van achteren naderde. Eén van de opzittenden rukte vervolgens haar tas van de schouder. De scooterrijder reed weg in de richting van de Ikea.

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Het gaat om een zwarte scooter met een windscherm en een blauw plaatje. De passagier van de scooter heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk.De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal. Zij verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland Zuid via0900-8844.

Straatroof

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september een jongen en een man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van beroving

Die nacht liep een 19-jarige vrouw met drie andere vrouwen over de Varkensmarkt. Daar vielen een aantal jongens hen lastig. Eén van de jongens trok plotseling een telefoontasje van de nek van de 19-jarige vrouw. Hierdoor struikelde ze en viel ze over een fiets van één van de jongens. Ondertussen vond er een woordenwisseling plaats tussen de jongens en de drie andere vrouwen. Twee van de vrouwen werden mishandeld door de jongens. Twee taxichauffeurs waren getuigen van het incident en spraken de twee jongens hierop aan. Zij vluchtten met de telefoon van de 19-jarige vrouw weg in de richting van de Kleine Haag.

De politie was inmiddels gealarmeerd en kon een 17-jarige jongen en een 18-jarige man, beiden uit Amersfoort, aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.