Politie Groningen

Zondag 4 september 2011

Provincie Groningen, 04-09-2011

Politie pakt doorrijder van aanrijding

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag in de Eerste Hunzestraat in Groningen een 21-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Een alerte getuige zag dat een automobilist op de Munnekeholm in Groningen een 23-jarige vrouw op haar fiets aanreed. De bestuurder ging er vandoor zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De getuige noteerde het kenteken en belde de politie. De fietsster hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Haar fiets raakte door het ongeval wel beschadigd. Kort daarop zagen surveillerende agenten de bestuurder in zijn auto over de Korreweg rijden. Het lukte de agenten de bestuurder en een 23-jarige passagier in de boeien te slaan. De auto bleek aan de voorzijde beschadigd. Beide mannen werd overgebracht naar het cellencomplex in Groningen. Zij werden in een cel ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Schennispleger actief

GRONINGEN Zaterdagavond om 19.00 uur werden een jongen en een meisje geconfronteerd met een schennispleger. De onbekende man toonde zijn geslachtsdeel in een speeltuin aan de Hylkemaheerd in Groningen. Hij vroeg de kinderen of zij een foto van zijn geslachtsdeel wilden maken. Hierna verdween hij in de richting van een steegje op de Boelemaheerd. Het gaat om een blanke man, normaal postuur, kort bruin haar en hij droeg een bruine korte broek, een wit T-shirt met zwarte opdruk, een zwarte riem en blauwe schoenen.

Mannen lopen nat pak op

DELFZIJL Twee mannen (50 en 49 jaar) uit Delfzijl liepen zaterdagavond een nat pak op aan de Damsterkade in Delfzijl. Zij hadden te diep in het glaasje gekeken. De 49-jarige Delfzijlster moest plassen en gleed vervolgens van het talud in het water. Zijn kameraad probeerde hem op de kant te trekken maar belandde zelf ook in het diep. Een alerte getuige zag dat de Delfzijlsters niet zonder hulp op de het droge konden komen. Toen het de gewaarschuwde agenten ook niet lukte werd de brandweer gealarmeerd. Met behulp van een schepplank konden de beide mannen het talud op worden getrokken. Met water in de longen en onderkoelingsverschijnselen werden beide slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht.

Vechtersbazen opgepakt

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagavond twee mannen (35 en 24 jaar) uit Stadskanaal aangehouden. De mannen gingen met elkaar op de vuist in een woning aan de Renne in Stadskanaal. Gewaarschuwde agenten probeerden de kemphanen uit elkaar te houden. Toen zij elkaar in de haren bleven vliegen in het bijzijn van de politie werden zij aangehouden. Beide verdachten werden ingesloten voor verhoor. De 24-jarige verdachte mocht na verhoor het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Duo aangehouden na mishandeling

HARKSTEDE De politie heeft zaterdagavond in een bungalowpark in Harkstede twee Poolse mannen ( 30 en 29 jaar) aangehouden voor mishandeling. De Polen worden ervan verdacht dat zij een landgenoot (leeftijd onbekend) hebben geslagen. De aanleiding voor de ruzie lag in de werksfeer.Beide verdachten werden ingesloten aan het politiebureau. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na drogeren meisjes

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht twee 31-jarige mannen uit Amsterdam en Bussum aangehouden voor mishandeling. De mannen worden ervan verdacht in een horecagelegenheid aan de Poelestraat twee meisjes gedrogeerd te hebben. De twee verdachten maakten deel uit van een groep stappers. Getuigen zagen hoe de twee meisjes (19 en 18 jaar) uit Delfzijl gedwongen werden hun glas leeg te drinken waar een pilletje in was gegooid. Beide slachtoffers waren niet meer aanspreekbaar en werden naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten werden overgebracht naar het cellencomplex in Groningen en ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Man vernielt vijf autos

MARUM De politie heeft zaterdagnacht een 18-jarige inwoner uit Marum aangehouden voor vernieling. Agenten reageerden op een melding dat er aan Nachtegaalstraat een man volledig door het ging en tegen een auto stond te schoppen. Op aanwijzing van een getuige kon de verdachte even later in de omgeving door de politie worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat er meerdere personenautos vernield waren. De man werd ingesloten in het cellencomplex van de politie. De politie doet onderzoek naar de vernielingen en maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan wegens belediging

GRONINGEN Zaterdagnacht heeft de politie een 23-jarige inwoner van Groningen aangehouden wegens belediging van agenten. De agenten surveilleerden in de Groninger binnenstad toen de Stadjer beledigende opmerkingen naar hen riep. De verdachte is aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer slaat vrouw

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat een 24-jarige Groninger aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij een 27-jarige vrouw uit Groningen heeft geslagen. Volgens het slachtoffer sloeg de man haar zonder enige aanleiding. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.