Artsen zonder Grenzen

Tour for Life finish 4 september in Valkenburg

02-09-2011

Op de Cauberg in Valkenburg finishen aanstaande zondag 4 september de 450 wielrenners uit de Tour for Life. Ze sluiten daarmee op feestelijke wijze een uitputtende 8-daagse tocht van 1250 kilometer af, die in Noord-Italië begon.

© Olga Overbeek Finish en huldiging

Komende zondag rijden de renners hun laatste etappe van Grand Halleux (België) naar Valkenburg. Tussen kwart over drie en vier uur komen 50 ploegen één voor één over de finish op de Cauberg. Daar wacht hen het vaak emotioneel weerzien met familie en vrienden.

Publiek is van harte welkom bij het aankomstevenement in het kuurpark op de Cauberg. Vanaf twee uur is het al feest met onder meer optredens en een springkussen voor de kleintjes. Om half vijf brengt niemand minder dan Dries Roelvink het speciaal voor Tour for Life geschreven nummer " De Tour for Life" ten gehore. De single is te downloaden op iTunes, de opbrengst daarvan gaat naar Artsen zonder Grenzen.

Sponsoropbrengst

Na de huldiging neemt Pim de Graaf, voorzitter van Artsen zonder Grenzen, de cheque met de Tour for Life opbrengst in ontvangst, De Graaf reed in 2009 zelf de tour.

Terugblikkende quote Herman van der Zandt:

"Ik heb echt respect voor al die mensen die ik iedere dag de etappe weer zie uitfietsen, ik had niet gedacht dat het zo zwaar zou zijn... We naderen Nederland, we ruiken de stal! Het verhaal gaat dat er duizenden mensen op de Cauberg in Valkenburg staan zondag, ik ben erg benieuwd!"