Ingezonden persbericht


Corso Zundert: dan denk je aan Brabant

Zundert - Het corso van Zundert is trotse partner geworden van Merk Brabant. Dat partnerschap is weggelegd voor bedrijven en evenementen die een innovatief karakter ('high tech') combineren met de Brabantse gemoedelijkheid en de menselijke factor ('high touch').

Wat Brabant en de Brabanders kenmerkt is dat ze innovatie en ondernemerschap (high tech) combineren met de zachte kant van het leven, bijvoorbeeld de gezelligheid, gastvrijheid en gemoedelijkheid (high touch).

Bloemencorso Zundert past in dat beeld, als innovatief evenement dat op diverse fronten een voorbeeldrol vervult. Als grootste Nederlandse corso heeft het een voorbeeldrol voor andere corso's en optochten. Voor VROM is het een pilot-evenement als het gaat om veiligheid en ruimtelijke ordening wat betreft de corsobouwplaatsen. En het corso is een voorbeeld in het betrekken van jonge generaties als het gaat om het overdragen van immaterieel erfgoed.

Daarnaast herkent het corso zich uiteraard uitstekend in het beeld van 'high touch'. Samenwerking en gemeenschapszin vormen van oudsher een van de pijlers waarop het corso steunt.

Het partnerschap met Merk Brabant houdt in dat het corso het beeldmerk van Merk Brabant opneemt in communicatie-uitingen, en dat anderzijds Merk Brabant aan de partners extra communicatiekanalen en netwerkmogelijkheden verschaft.

Het corso van Zundert is trots dat het zich mag scharen onder de bijzondere partners van Merk Brabant.

Merk Brabant
Op 17 september 2009 werd Merk Brabant gelanceerd, een initiatief van organisaties uit de economische en toeristische sector, kennis- en sportinstellingen en de provincie Noord-Brabant. Het doel van deze samenwerking is om Brabant te profileren als innovatieve regio met oog voor de menselijke maat. Hiermee wordt bijgedragen aan een krachtig imago, zowel voor haar inwoners, toeristen en aankomend studenten als haar bedrijven en instellingen. De basis van deze regiomarketing is het gedachtegoed van Brabant, het succesvol combineren van de harde en zachte kanten van het leven. Dit gedachtegoed wordt vervolgens communicatief gekoppeld aan instellingen, evenementen en bedrijven die deze kenmerken ook bezitten.

Meer informatie over Merk Brabant? Kijk dan op www.dandenkjeaanbrabant.nl of stuur een e-mail naar dandenkje@brabant.nl

----------
Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de website www.bloemencorsozundert.nl

Bloemencorso Zundert is trotse partner van Merk Brabant.

Noot voor de redactie (