Gemeente Bronckhorst
---

Loco-burgemeester Baars reikt echtpaar Lubbers-Jansen uit Hengelo (Gld) koninklijke onderscheiding uit op 4 september a.s.

Uit handen van loco-burgemeester André Baars ontvangt het echtpaar Lubbers-Jansen uit Hengelo (Gld) op 4 september a.s. een koninklijke onderscheiding (allebei Lid in de Orde van Oranje-Nassau). Dit gebeurt na afloop van de 1e kerkdienst in de gerestaureerde Remigiuskerk in Hengelo. Deze dienst begint om 10.00 uur.

De heer C. Lubbers is op o.a. op de volgende terreinen actief: . 1980-heden lid van college van diakenen en lid van het moderamen van de kerkenraad van de protestantse gemeente Hengelo, hij was de grote stimulator van de restauratie van de Remigiuskerk . 1998-heden voorzitter diaconie van de protestantse gemeente Hengelo . 2003-heden penningmeester stichting Commissie Oost Europa Hengelo. Hij hielp o.a. bij het instandhouden van een melkfabriek, gaarkeuken en de oprichting van een kindertehuis voor gehandicapten.Ook begeleidt hij projecten van de jeugdafdeling en zoekt hij sponsors . 2005-heden voorzitter Diaconaal Netwerk Bronckhorst Tevens is/was de heer Lubbers vrijwilliger bij het Nederlands Rode Kruis, de activiteitencommissie van Ons Huis, de Broodweging tijdens Hemelvaart, Roll Over Bronckhorst en zat hij in schoolbesturen en het bestuur van zangvereniging Soli Deo Gloria.

Mevrouw H.G. Lubbers-Jansen is/was op o.a. op de volgende terreinen actief: . 1976-1998 vrijwilliger en coördinator Huldienst Hengelo en Keijenborg . 1991-heden lid cliëntenraad verzorgings- en verpleeghuis De Bleijke in Hengelo (coördineren vrijwilligersactiviteiten, regelen koffievoorziening, begeleiden spelmiddagen en Roll Over Bronckhorst) . 1996-heden vrijwilliger Bezoek en Oppas Service Ouderen (BOSO), bezoeken van mensen en mantelzorgactiviteiten
. 2000-heden lid vereniging Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ), waken bij terminaal zieken
Tevens is/was zij vrijwilliger bij de protestantse gemeente Hengelo (o.a. begeleider van verstandelijk gehandicapten naar de kerk en restauratie Remigiuskerk) en collectant bij de Nierstichting Nederland en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Het mag duidelijk zijn dat het echtpaar Lubbers-Jansen zich geruime tijd voor de

samenleving heeft ingespannen. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van hun activiteiten hebben tot de koninklijke onderscheidingen geleid.

Voor dit artikel geldt een embargo tot en met 4 september 2011 11.15 uur.

Geachte persrelatie,

U bent van harte welkom om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Hengelo (Gld), 1 september 2011

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --