Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zondag 4 september 2011:

PvdA Haarlem opent politiek seizoen met o.a. Hans Spekman

Zondag 4 september opent de PvdA Haarlem het nieuwe politiek seizoen. Het programma bestaat uit de jaarlijkse verantwoording van de fractie en een Lagerhuisdebat met PvdA-wethouder Jan Nieuwenburg en PvdA-kamerlid Hans Spekman. De seizoensopening duurt van 15:00 tot 17:30 uur en vindt plaats in Grandcafé Brinkmann aan de Grote Markt.

Het afgelopen jaar heeft voor de fractie in het teken gestaan van de bezuinigingen in Haarlem. Verschillende fractieleden zullen aan de hand van situaties illustreren wat zoal de revue gepasseerd is, en het publiek middels stellingen uitnodigen tot een debat over de afgelopen gang van zaken. Onderwerpen als herverdelen van subsidies en verdwijnen van ID-banen komen daarbij aan bod. Fractieleden Helga Koper en Joyce Langenacker (o.a.) zullen direct in debat gaan met mensen uit het veld, Dick Bijlsma voorzitter raad van toezicht Context, en Ruud Antonisse over de ID-banen, met wie zij in hun werk als raadslid direct te maken hebben gehad.

Na een korte pauze willen wij onze blik op de toekomst richten en met u debatteren over het komend politiek seizoen. Uiteraard is het daarin belangrijk te spreken over de gevolgen van de uitvoering van het bestuursakkoord en de vraag of je als PvdA kunt bezuinigen? Onze wethouder Jan Nieuwenburg zal over dit spanningsveld discussiëren met Hans Spekman (PvdA Tweede Kamer).

De hele middag zal geleid worden door deskundig debater Bas Vereecken, tevens Haarlems PvdA lid.

*** EINDE PERSBERICHT ***


Noot voor redacties




Ingezonden persbericht