IKON

P E R S B E R I C H T

'Eindelijk een goed alternatief voor wie niet van sport houdt!'

Radioprogramma De Andere Wereld verhuist naar zondagmiddag

Het radioprogramma De Andere Wereld van de IKON verhuist met ingang van 4 september van de vroege zondagmorgen naar zondagmiddag 16.00 uur. Het radiomagazine op Radio 5, met een mix van politiek, cultuur, levensbeschouwing en human interest, wordt zodoende de tegenhanger van Langs de Lijn op Radio1. 'Eindelijk een goed alternatief voor wie niet van sport houdt', aldus een trouwe luisteraar.

Het programma krijgt met ingang van het nieuwe seizoen een iets andere opzet. De rubriek 'De 7 klassieke deugden' werpt nieuw licht op bekende Nederlanders die zich uitspreken over hun persoonlijke (on)deugden. Iedere week wordt in een eigen binnenlandreportage niet alleen de inhoud, maar ook het medium radio eer aangedaan, met extra nadruk op afwisselend en goed gemonteerde audio. Als vanouds kijkt De Andere Wereld ook over de landsgrenzen heen. In de rubriek 'De andere kant van de wereld' houdt een correspondent gedurende een maand een logboek bij in een land waarin zich belangrijke ontwikkelingen afspelen die buiten de schijnwerpers van de internationale media staan. In de rubriek 'De stand van het land' wordt wekelijks in een één op één-gesprek stilgestaan bij onderhuidse ontwikkelingen in onze samenleving. IKON-pastor Bram Grandia sluit het programma af met zijn maatschappijkritische column 'De Linkse Kerk'.

Het radioprogramma De Andere Wereld is vorig jaar noodgedwongen en onder veel protest verhuisd van Radio 1 naar Radio 5. De eerste uitzending vond plaats op 4 januari 1976; daarmee is De Andere Wereld het oudste algemeen journalistieke programma op de Nederlandse radio.

www.deanderewereld.nl

Hilversum, 29 juli 2011