Gemeente Eijsden-Margraten

Meer nieuwsberichten

Margraten Memorial Concert 2011

Amerikaanse begraafplaats Margraten

Op zondag 4 september aanstaande om 15.00 uur vindt op de Amerikaanse begraafplaats te Margraten het Margraten Memorial Concert 2011 plaats. De Amerikaanse begraafplaats in Margraten is daarmee voor de zesde achtereenvolgende keer het decor voor een concert ter ere van en ter nagedachtenis aan de gesneuvelde geallieerde militairen uit de Tweede Wereldoorlog.

Margraten Memorial Concert 2011 wordt uitgevoerd door het Limburgs Symfonie Orkest met Roberto Rizzi Brignoli als dirigent. Op het programma staat de Missa Solemnis van Beethoven. Solisten: Kelly God (sopraan), Mirjam Schreur (mezzo-sopraan), Yves Saelens (tenor) en Math Dirks (bas) met medewerking van het Brabant Koor. Het concert is een eerbetoon en een dankbetuiging aan allen die vielen voor de bevrijding van ons land.

foto: LSO dirigent Roberto Rizzi Brignoli

Een traditie die zijn start had in 2006 - als Margraten Requiem - en steevast in september plaatsvindt. September is de maand waarin in 1944 vanuit Limburg de bevrijding van Nederland begon. Mesch was het eerste bevrijde dorp en Noorbeek de eerste bevrijde gemeente van ons land. Beiden maken nu deel uit van de gemeente Eijsden-Margraten.

Algemene informatie
Margraten Requiem 2011 is gratis toegankelijk. Er zijn meer dan 3.500 zitplaatsen beschikbaar, maar wie zeker wil zijn van een zitplaats, wordt geadviseerd zelf een klapstoel mee te nemen. Het concert begint om 15.00 uur, doch het is gewenst om tegen 14.45 uur aanwezig te zijn.
Kom ruimschoots op tijd in verband met de verwachte verkeersdrukte! Meer info? www.margrateneerbetoon.nl