Gemeente Echt-Susteren


De 4e Kernen Omloop Echt-Susteren met extra entertainment

Op zondag 4 september a.s. wordt voor de vierde keer het groot fietsevenement âKernen Omloop Echt-Susterenâ georganiseerd. Ook dit jaar zal er naast de internationale wielerwedstrijd voor Elite / Beloften en Continentale ploegen weer de nodige aandacht aan de zogenaamde Breedte Sport activiteiten worden besteed.

Om 9.00 uur zal het startsein worden gegeven voor de Mulleners vastgoed cyclingtoer voor recreanten.
Vanaf 10.30 uur kan de routebeschrijving worden afgehaald voor de volledig vernieuwde Mulleners vastgoed familiefietstochten over 25 of 45 km.
Na de start van het wielerpeloton kan de jeugd zich uitlaten op de speciaal geprepareerde BMX fietsbaan of deelnemen aan de Rabo Dikke Banden Race.
Voor de hele kleine is er natuurlijk weer een prachtig en veilig springkussen.

Voor bezoekers van de eerdere edities van de Kernen Omloop Echt-Susteren zijn dit bekende en inmiddels vertrouwde onderdelen.

Wat is nieuw?

Door goed naar deelnemers en bezoekers van de voorgaande jaren te luisteren, heeft de organisatie niet stilgezeten en een voor alle leeftijden en doelgroepen sprankelend middag- en avondprogramma samengesteld.
Op de gezellig als open air terras ingerichte oostelijke helft van de Nieuwe Markt, zal naast de tapwagen en enkele tentjes een grote podiumwagen voor de huldiging en de diverse
optredens worden geplaatst.

Het BMX demo team van Skateland Rotterdam zal spectaculaire stunts uitvoeren, waarbij de back flip en andere loopings niet worden vermeden.
De band Unexpected zal vanaf de grote podiumwagen met hun allround repertoire alle aanwezigen van hun muzikale kwaliteiten laten genieten. Matti Boegatti zal tussen alle activiteiten door het publiek vermaken met de van hem bekende acts, die variëren van André Hazes tot André Vieux.
Als verbindende factor zal gezellige, bij de wielersport passende muziek, worden gedraaid.
Het geheel wordt aan elkaar gepraat door niemand minder dan Ger Hoofwijk uit âBeegâ.
Microfonist van de koers Jo van Deurse zal de aanwezigen op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de wielerwedstrijd. Alle deelnemers van de familiefietstochten krijgen bij de inschrijfbalie een gratis lot uitgereikt. Zo ook alle deelnemertjes aan de Rabo Dikke Banden Race.
Om 19.00 uur wordt onder de lotbezitters een heuse BMX fiets verloot. Wint pappa of mamma de fiets, dan is dat een prachtig geschenk voor een van de kinderen. Wint opa of oma de BMX fiets, dan kunnen zij een van de kleinkinderen blij maken.
Om 21.00 uur wordt de tapkraan dichtgedraaid en wordt het evenement afgesloten.

Â