Gemeente Echt-Susteren


Met je eigen fiets over de finishstraat

Rabo Dikke Banden Race ook in Echt

Rabobank Roermond-Echt organiseert samen met de Stichting Kernen Omloop Echt-Susteren op zondag 4 september 2011 de Rabo Dikke Banden Race. Ben je 7 jaar en niet ouder dan 12 jaar en heb je geen wielerlicentie bij de KNWU dan kun je op de Nieuwe Markt in Echt met je eigen fiets deelnemen aan de Rabo Dikke Banden Race.

Er wordt gestart in 3 leeftijdsgroepen:

Categorie 1: meisjes/jongens geboren in 2003-2004 (7 en 8 jaar)

Categorie 2: meisjes/jongens geboren in 2001-2002 (9 en 10 jaar)

Categorie 3: meisjes/jongens geboren in 1999-2000 (11 en 12 jaar)

Alle deelnemers krijgen een Rabo-shirt, dat je na afloop mag houden.

Op wat voor fiets mag je deelnemen?
Gewone fiets, mountainbike of city bike met een minimale banddikte van 28 mm. Fietsen met versnelling zijn toegestaan. Racefietsen en raceframes zijn helaas niet toegestaan.

De route
De start is op het wedstrijdparcours bij de start/finish, dan links de Prins Hendrikstraat in, weer links naar de Gasthuisstraat, weer links naar de Molenweg en weer links naar de finish.
Elk rondje is 650 meter.
Categorie 1 rijdt 3 rondjes; start om 13.30 uur Categorie 2 rijdt 5 rondjes; start om 13.45 uur Categorie 3 rijdt 7 rondjes; start om 14.00 uur

Wat kun je winnen?
De eerste die de finishlijn passeert, zowel jongen als meisje van iedere categorie, ontvangt bloemen en een echte beker en wordt op het erepodium uitgebreid gehuldigd.
De huldigingen van alle categorieën vindt plaats na afloop van de laatste wedstrijd, omstreeks 14.20 uur. De winnaars mogen naar de landelijke Finale Dag, waarbij ook renners van de Rabo Wielerploeg aanwezig zullen zijn (datum en plaats worden nog nader bekend gemaakt).

Iedere deelnemer ontvangt van de organisatie een fraaie herinneringsmedaille en een gratis lot met kans om een echte BMX fiets te winnen

Wat moet je doen?
Schrijf je vóór 26 augustus 2011 in via de website www.kernenomloop.nl
In de tent op de Nieuwe Markt haal je een half uur voor de start je rugnummer af, gelijktijdig ontvang je een helm en een Rabo-shirt.

Veiligheid
Er wordt voor een optimale veiligheid gezorgd. De straten zijn afgezet en voor alle deelnemers is een collectieve verzekering afgesloten bij de KNWU. Schade aan de fietsen is niet mee verzekerd. Valhelmen worden door de organisatie verstrekt. Er is voldoende EHBO hulp aanwezig mocht er onverhoopt toch iets mis gaan.

Verloting BMX fiets
De verloting van de BMX fiets vindt om 19.00 uur plaats op het open podium op de Nieuwe Markt.
De BMX fiets wordt helemaal op maat van de winnaar/winnares aangepast, geleverd.

Â