Gemeente Echt-Susteren


De 4e Kernen Omloop Echt-Susteren op 4 september 2011 ko

De Mulleners Vastgoed Cyclingtour

Ook dit jaar zullen de tourfietsers weer om 9.00 uur op de Nieuwe Markt in Echt van start gaan.
Deze recreantenkaravaan wordt voorafgegaan door een geluidswagen, een beveiligingswagen en de duidelijk herkenbare meefietsende voorrijders. Voor de nodige veiligheid rijden gemotoriseerde verkeersregelaars en politie mee. Voor pechvogels is er de materiaalwagen en voor opgevers de bezemwagen. Deelname is alleen mogelijk met een racefiets, dus geen ATB of mountainbike. Het dragen van een valhelm is verplicht.

De organisatie heeft na afloop van de toertocht het vorig jaar goed geluisterd naar de deelnemers en zich de kritiek zeer ter harte genomen. Zo zal er dit jaar een continue communicatie tussen de voorrijauto en de voorrijders zijn. Enkele voorrijders zullen halverwege de deelnemersgroep en ook aan de staart van de deelnemersgroep rijden. Zij zorgen via de communicatie ervoor dat het âgaten vallenâ wordt voorkomen. Eveneens zullen zij het tempo bepalen, dat tussen de 25 à 27 km per uur zal worden gehouden. Op deze manier hoopt de organisatie de deelnemers aan deze mooie recreantentoertocht te kunnen laten genieten van de eerste omloop die het rennersveld van Elite en Beloften vanaf 13.00 uur gaat rijden.

Inschrijven
Het inschrijven is, zoals ieder jaar, gratis. Om bij het afhalen van de rugnummers een snelle doorstroming te bevorderen, verzoekt de organisatie om vooraf in te schrijven via de website: www.kernenomloop.nl Groepen vanaf 5 deelnemers worden verzocht om als groep in te schrijven.

Stichting Kernen Omloop Echt-Susteren OMARMT Pure for Kids

Wij als Stichting Kernen Omloop Echt-Susteren weten maar al te goed hoe moeilijk het is om ieder jaar weer ons evenement financieel rond te krijgen. In dit opzicht spreken wij onze enorme waardering uit voor vrijwilligers die zich inzetten om mensen aan de andere kant van de wereld aan hun primaire levensbehoeften te helpen. Pure is een organisatie die zich inzet voor het lot van de kinderen in Cambodja. Wij bieden deze vrijwilligers ruimte aan in een van de tenten tussen de afhaalplaats van de rugnummers en het kopen van betaalpenningen, want ook een betaalpenning past in de gleuf van de collectebus en kan al heel veel voor de kinderen in Cambodja betekenen. Laten wij ons allen op 4 september a.s. als een kleine sponsor opstellen voor dit geweldige doel.

Â