VerkeersInformatieDienst

Tweede fase verdubbeling Westerscheldetunnel van start

2 september 2011, 17:14
De tweede fase van het verdubbelen van de Westerscheldetunnel in de N62 gaat van start.

Vanaf maandag 5 september start de aannemer met de tweede fase aan de Zeeuws-Vlaamse kant, ook wel tracé Zuid genoemd. De verwachting is dat de werkzaamheden medio volgend jaar zijn afgerond.

Het gaat om het wegdek vanaf de kruising Herbert H. Dowweg tot vlak voor de ongelijkvloerse kruising met de Binnendijk. Hier sluit de weg in de toekomst aan op de nieuwe weg naar de Sluistunnel. Vanaf aanstaande maandag zal er werkverlichting worden geplaatst en komt er een stalen barrier tussen de rijstroken om de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers te kunnen garanderen. Daarna volgen grondwerkzaamheden die nodig zijn om de weg te kunnen verbreden.

Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik blijven maken van de Westerscheldetunnel, wel kan het verkeer te maken krijgen met een snelheidsbeperking. Maandagnacht 5 september en dinsdagnacht 6 september is de tunnelweg in beide richtingen volledig afgesloten tussen 21:00 uur en 05:00 uur. Woensdagnacht 7 september en donderdagnacht 8 september is de runnelweg alleen afgesloten voor het verkeer vanaf de tunnel richting de rotonde op de N61.

Bij de werkzaamheden zullen er door middel van borden omleidingen worden aangegeven.