Ingezonden persbericht
Restaurant Vanille gaat aan de haal met titel'Het beste van Maastricht aan Tafel' | uitschrijven | unsubscribe
Het beste van Maastricht...
Daar waar het afgelopen weekend het Vrijthof nog het episch centrum van gastronomie was tijdens 't Preuvenemint, kwam culinair Maastricht vandaag samen bij het VVV Maastricht in 't Dinghuis. In aanwezigheid van wethouder John Aarts (Economie, Werkgelegenheid, Toerisme en Evenementen, Financiën en organisatie), Theo Coenengracht (Koninklijke Horeca Nederland), Harrie Beaumont (Maastricht Culinair), Pascale-Renée Cohen (Les Tables), Leon Aarts ( Extraordinary Ones), Marcel Knols (VVV Maastricht) en diverse Maastrichtse restaurateurs ging restaurant Vanille uiteindelijk aan de haal met de wisseltrofee van Koninklijke Horeca Nederland (Maastricht/Heuvelland) én de titel ' Het beste van Maastricht aan Tafel-najaar 2011'.
De komende editie van Maastricht aan Tafel vindt plaats van zondag 15 januari t/m zondag 29 januari 2012. In totaal zijn er de afgelopen vijf edities van de restaurantweek al meer dan 22.000 maaltijden voor het goede doel Extraordinary Ones geserveerd. Meer informatie verschijnt t.z.t. op www.maastrichtaantafel.nl
Restaurant Vanille
Voor de eerste keer tijdens Maastricht aan Tafel was er een wedstrijdelement toegevoegd aan de restaurantweek. De deelnemende restaurants werden uitgedaagd om hun 'beste tafeltje' naar voren te schuiven. Een onafhankelijk panel van 'Mystery Guests' toetste elk restaurant op o.a. gastvrijheid, kwaliteit/prijs verhouding, service en het (creatief) promoten/neerzetten van Maastricht aan Tafel en het goede doel Extraordinary Ones. Dit alles natuurlijk in lijn met de identiteit van het desbetreffende restaurant. Restaurant Vanille, restaurant Beaumont en restaurant Il y a behoorden tot de top drie, nauw gevolgd door restaurants als Barsserie Appart, Witloof en Florian. Restaurant Vanille ging uiteindelijk met gepaste trots met de titel 'Het beste van Maastricht aan Tafel' én de wisseltrofee van Koninklijke Horeca Nederland aan de haal.
Maastricht, dé gastronomische hoofdstad!
Centraal tijdens de bijeenkomst stond tevens bij alle sprekers 'Maastricht als gastronomische hoofdstad' én het belang van deze profilering voor de stad. "Gastronomie zit nu eenmaal in de genen van deze stad," aldus wethouder Aarts. Initiatieven als Maastricht aan Tafel, maar ook het Preuvenemint, dragen bij aan de (inter)nationale positionering van 'Gastronomische Hoofdstad'. De restaurantweek laat mensen op een laagdrempelige wijze 'proeven' van Maastricht, niet alleen door het aanbieden van het Maastricht aan Tafel menu, maar ook door het organiseren van workshops en het tonen van gastronomisch Maastricht via speciaal georganiseerde stadswandelingen. Dit alles wel binnen de criteria die hierbij horen: gastvrijheid, service, kwaliteit/prijsverhouding staan hoog in het vaandel. Maar ook het belang van samenwerking werd nogmaals tijdens de bijeenkomst onderstreept. Marcel Knols, algemeen directeur VVV Maastricht: "Alleen sámen kunnen we, met alle culinaire sterren die de stad Ma
astricht te bieden heeft, laten zien hoe goed Maastricht kan smaken. Mede ook als onderdeel van Culturele Hoofdstad. Samen sta je sterker en Maastricht aan Tafel bewijst dat!
Fill the Cup: Maastrichts wereldidee verovert Nederland
Maastricht heeft vanaf februari 2010 met Maastricht aan Tafel het voortouw genomen om het goede doel Extraordinary Ones van Maastrichtenaar Leon Aarts prominent op de (inter)nationale kaart te zetten bij zowel de horeca als de consument. Maastricht wil zo een bijdrage leveren aan Extraordinary Ones, dat zich inzet om wereldwijd kinderen op school te voorzien van een maaltijd. En vanuit Maastricht verspreidt het initiatief zich als een ware inktvlek! Het idee om elke keer als je gaat uit eten slechts 20 cent extra te betalen, werd zelfs opgepikt door het World Food Program van de Verenigde Naties en wordt nu landelijk uitgerold onder de naam Fill the Cup. In oktober wordt Fill the Cup landelijk uitgerold via de online restaurantgids IENS. In een multimediacampagne worden consumenten opgeroepen hun favoriete restaurant lid te maken.
Meer informatie: www.extraordinaryones.com
Informatie
Volgende editie: 15 t/m 29 januari 2012
Maastricht aan Tafel is een initiatief van Maastricht Culinair, Les Tables en VVV Maastricht.
Diverse Maastrichtse restaurants met uiteenlopende keukens op speciale locaties serveren tijdens Maastricht aan Tafel een uitzonderlijk menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert of koffie) tegen de vaste prijs van ¤ 25,20. Élk menu levert 20 eurocent op voor het goede doel Extraordinary Ones, een initiatief van Maastrichtenaar Leon Aarts. 20 Eurocent lijkt misschien een minimale bijdrage, maar voor slechts 20 eurocent per maaltijd kan een kind al worden gevoed. 'Wij een maaltijd, zij een maaltijd' is het motto dat Extraordinary Ones hanteert.
Je kunt de deelnemende restaurants herkennen aan de Maastricht aan Tafel raamsticker. Reserveren o.v.v. Maastricht aan Tafel is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Kijk voor meer informatie t.z.t. op www.maastrichtaantafel.nl .
Ingezonden persbericht