Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Winkeldieven aangehouden | |
De politie heeft donderdag 1 september meerdere personen verhoord over het plegen van winkeldiefstal. Tegen allen maakt de politie proces-verbaal op.

Rond 09:15 uur kreeg de politie de eerste melding, over een 38-jarige man uit Zutphen die betrapt was op diefstal van een tas vol bierblikken vanuit een supermarkt aan de Asselsestraat in Apeldoorn. De man heeft een winkelverbod opgelegd gekregen.

Rond 15:00 uur werd een 48-jarige man uit Macedonië door de beveiliging van een warenhuis aan de Hoofdstraat betrapt op diefstal van een hoeveelheid kleding, met een totale waarde van ruim 250 euro. De man had een geprepareerde tas bij zich, deze is door de politie in beslag genomen. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De 48-jarige heeft een winkelverbod opgelegd gekregen.

Om 17:05 werd bij de politie gemeld dat een 23-jarige man uit Gilze een kledingstuk uit een sportwinkel op de Hoofdstraat in Apeldoorn had gestolen. Ook deze man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

En een 55-jarige vrouw uit Delft werd om 17:50 uur betrapt op het stelen van enkele levensmiddelen vanuit een supermarkt aan de Eglantier in Apeldoorn. Alert winkelpersoneel zag dat de vrouw bij de kassa niet al haar boodschappen afrekende. De vrouw is door de politie meegenomen en na verhoor met een boete heengezonden.

2011122639 / 2011122659 / 2011122343 / 2011122604

|     |Apeldoorn - Vernieling auto                               |
De politie heeft donderdagavond 1 september een 27-jarige man uit Vaassen aangehouden wegens vernieling van een auto bij een parkeergarage aan de Roggestraat in Apeldoorn.

Rond 21.25 uur kreeg de politie een melding over de vernieling aan de auto. Eerder die avond was er een verkeersconflict ontstaan tussen de 27-jarige man en een andere automobilist. In de omgeving van de parkeergarage kwamen de twee automobilisten elkaar ineens weer tegen, en besloot de 27-jarige man achter de andere auto aan te gaan. Toen de andere auto stopte voor de slagboom van de parkeergarage sloeg de 27-jarige man met een knuppel de ruit van de auto van de andere automobilist in. De politie heeft de man later die avond aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook is de honkbalknuppel van de man in beslag genomen. De 27-jarige legde een bekennende verklaring af. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011122716

|     |Apeldoorn - Verkeerscontrole                              |
De politie heeft donderdag 1 september op twee plaatsen verkeerscontroles gehouden. De controles waren onder meer gericht op het rijden door rood licht.

Tussen 08.00 uur en 11.30 uur heeft de politie gecontroleerd op de kruising Kanaal Noord met de Anklaarseweg. Negen personen kregen een boete voor het negeren van een rood stoplicht. Daarnaast kregen 12 personen een boete voor het niet dragen van een autogordel en drie personen omdat ze niet handsfree belden.

Tussen 12.00 en 14.30 uur heeft de politie gecontroleerd op de kruising Europaweg met de Jachtlaan. Negen personen kregen een boete voor het negeren van rood licht. Twaalf personen droegen geen autogordel en drie mensen belden niet handsfree. Ook hier kregen allen een boete.

2011122531

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(

---- --