Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 1 september 2011

Slim gebruikmaken van afzettingen voor betere bereikbaarheid

Met het idee 'slim gebruikmaken van de mogelijkheden' wordt de wegafzetting van de Alkmaarse Zomerkermis ook gebruikt om werkzaamheden uit te voeren. Met dergelijke maatregelen wil de gemeente Alkmaar de binnenstad beter bereikbaar houden.

Gemeente Alkmaar werkt aan duurzame bereikbaarheid, waarbij het bereiken, behouden en garanderen van een bereikbaar Alkmaar voor nu en in de toekomst telt. Het combineren van werkzaamheden met de kermisafzetting is daarvan een slimme uitwerking.

Op de kruising Kanaalkade en Kaarsemakersgracht wordt een aansluiting op het riool in de Kanaalkade gerealiseerd. Dit zijn voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van een gemaal, dat uiterlijk begin volgend jaar wordt geplaatst. Omdat de Kanaalkade nu toch al is afgesloten voor de kermis, hoeft de weg straks niet nog een keer gedeeltelijk te worden afgesloten.

Ook is er nu ruimte voor onderzoek naar de wegconstructie Kanaalkade. De Kanaalkade heeft vorig jaar nieuw asfalt gekregen voor de bus online route en op één locatie verzakt dit asfalt. De kermisafsluiting wordt ook gebruikt om onderzoek te doen naar de reden van deze verzakking, en als het mogelijk is, ook om het probleem direct op te lossen.