Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

TRIVIUMLINDENHOF KONDIGT REORGANISATIE AAN
Ontwikkelingen in jeugd- en opvoedhulp maken sterkere bedrijfsvoering noodzakelijk

Rotterdam, 2 september 2011 - TriviumLindenhof, onderneming voor jeugd- en opvoedhulp in Rotterdam, is voornemens om op korte termijn een reorganisatie door te voeren. Hiertoe heeft de Raad van Bestuur vandaag een adviesaanvraag ingediend bij haar ondernemingsraad. De reden voor de reorganisatie is tweeledig. Enerzijds is een structurele kostenreductie noodzakelijk. Anderzijds moet de onderneming zich klaar maken voor de toekomst. De jeugdzorg kent roerige tijden, onder andere door het voornemen van het kabinet om een decentralisatie door te voeren naar gemeentelijke niveaus.

Mede door de ontwikkelingen in de omgeving waren de kosten van TriviumLindenhof de laatste tijd structureel hoger dan de opbrengsten. Deze kosten moeten teruggedrongen worden om een gezonde financiële onderneming te kunnen zijn. Bovendien vragen de veranderingen in jeugd- en opvoedhulp om een sterkere bedrijfsvoering. "Als we onze cliënten ook in de toekomst optimale zorg willen kunnen blijven geven, zullen we moeten zorgen dat onze dienstverlening nog duidelijker en flexibeler is ingericht, met ruimte voor innovatie en kwaliteitsverbetering. Met het oog op alle op stapel staande veranderingen in de jeugdzorg is het als zorgverlener in deze sector bijvoorbeeld steeds belangrijker om goede relaties op te bouwen en onderhouden met gemeentes zodat we vroegtijdig hulp kunnen bieden aan ouders en kinderen. En ook zal nog meer aandacht moeten komen voor samenwerking met de andere ketenpartners om de zorg uiteindelijk beter op elkaar af te kunnen stemmen", aldus de Raad van Bestuur van T riviumLindenhof.

Door de voorgenomen reorganisatie zal een aantal functies binnen de onderneming wijzigen en zal een sterkere bedrijfsvoering ingezet worden. Ook zullen maximaal 10 medewerkers noodgedwongen hun baan moeten verliezen. Voor hen zal TriviumLindenhof een sociale regeling uitwerken en zal er een outplacementprogramma beschikbaar worden gesteld, waarbij deze medewerkers geholpen kunnen worden bij het zoeken naar een nieuwe baan. Uitgangspunt is dat de reorganisatie volgend jaar afgerond zal worden en dat de kostenstructuur gericht is op een positief financieel resultaat in 2012.

-einde bericht-


Noot voor redacties

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht