Gemeente Breda

02sep
Vaststellen straatnamen en wijziging buurtgrens Bouverijen Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft onlangs de straatnamen van een aantal nieuwe straten voor bouwplan Bouverijen aan de westkant van Teteringen vastgesteld. Ook wordt de buurtgrens aangepast.

De uitstraling van het bouwplan Bouverijen is 'dorps'. Dit betekent dat er veel variatie, kleine eenheden, kleinschaligheid, groen karakter en organische groei zal zijn. Het bouwplan Bouverijen maakt nu nog deel uit van de buurt Vuchtpolder, maar past door zijn karakter beter binnen de buurt Teteringen. Dit is immers al woongebied, terwijl de Vuchtpolder buitengebied is. De wijziging van de buurtgrens sluit ook aan op de richtlijnen die het CBS heeft opgesteld voor de wijk- en buurtindeling binnen gemeenten.

Burgemeester Verdaasdonkstraat

Deze hoofdweg loopt vanaf de Groenstraat in zuidelijke richting en vervolgens in oostelijke richting, afbuigend naar de Oosterhoutseweg. Op 31 oktober 1924 is door de raad van Teteringen de straat die de verbinding vormde van de Koninginnestraat (toen grensscheiding met Breda) en de Zandberglaan (toen nog Teteringen) vernoemd naar deze burgemeester. Na de annexatie door Breda in 1927 werd de naam van deze straat gewijzigd in Wethouder Romboutsstraat. Het terug laten komen van de straatnaam Burgemeester Verdaasdonkstraat doet recht aan de plaats die burgermeester Verdaasdonk in de geschiedenis van Teteringen inneemt.

Geerveld

Bezien vanaf de Groenstraat is dit de eerste zijstraat van de Burgemeester Verdaasdonkstraat, in oostelijke richting lopend van de Burgemeester Verdaasdonkstraat tot aan de kruising Espakker-Ganzendreef-Lammertiend. De naam is afgeleid van de wig-of spievorm van de aangrenzende groenstrook, een geer.

Lange Vuchtpad

Dit betreft de centrale langzaam-verkeersroute die vanaf de Espakker in Teteringen in westelijke richting loopt tot aan de bocht van de Langeweide in Breda. De naam is afgeleid van de vochtige grond (vucht) in dit gebied. In de naam komt daarnaast tot uitdrukking dat het om een lang pad door de Vuchtpolder gaat.

Kriekenstraat

Bezien vanaf de Groenstraat is dit de tweede zijstraat van de Burgemeester Verdaasdonkstraat, die de multifunctionele accommodatie (MFA) De Mandt zal ontsluiten. De naam is afgeleid van het vroeger in deze buurt gelegen stuk grond, genaamd De Kriek, waar een kriekenboom (kersenboom) heeft gestaan.

Kriekenpad

Dit betreft het pad dat in het verlengde van de Kriekenstraat ligt en uitkomt op de Espakker

De gemeente kan na vaststelling van deze straatnamen en de wijziging van de buurtgrens een besluit nemen over de huisnummering van de nieuwbouwwoningen.

Breda, 2 september 2011
Deel Vaststellen straatnamen en wijziging buurtgrens Bouverijen op Twitter Deel Vaststellen straatnamen en wijziging buurtgrens Bouverijen op Facebook Deel Vaststellen straatnamen en wijziging buurtgrens Bouverijen op Hyves
Banenmarkt huishoudelijke verzorging

Banenmarkt Wmo huishoudelijke verzorging Zoals u heeft begrepen, gaat Gemeente Breda per 1 januari met minder aanbieders werken om de huishoudelijke...
0 reacties
Deel Banenmarkt huishoudelijke verzorging op Twitter Deel Banenmarkt huishoudelijke verzorging op Facebook Deel Banenmarkt huishoudelijke verzorging op Hyves

01sep