Politie Groningen

116 Bekeuringen bij grote verkeerscontrole

Farmsum, 02-09-2011 o De politie heeft donderdag tussen 09.00 en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Warvenweg in Farmsum, gemeente Delfzijl. Tijdens de verkeersactie van het
verkeershandhavingsteam werd er op verschillende wetgevingen gecontroleerd.

Samenwerking

De politie werkte samen met onder andere de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), de belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee, de Algemene Inspectiedienst (AID) en het Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW). In totaal deden 42 ambtenaren mee aan de controle.

Resultaat

Tijdens de controle werden er 116 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 796 voertuigen gecontroleerd, waarvan ongeveer 80 vrachtautos. Alle bestuurders moesten een blaastest doen. Eén bestuurder moest mee naar het bureau. Maar daar bleek ook hij niet te diep in het glaasje te hebben gekeken. Twee buitenlanders en een bestuurder zonder vaste woon-of verblijfplaats moesten hun boete (gezamenlijk 1480 euro) direct betalen. Bij één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Hij reed 60 kilometer harder dan de toegestane snelheid. Er werd ook onderzoek gedaan naar illegale arbeid door buitenlanders en een Pools klussenbedrijf.

Overige overtredingen

Een selectie van de overige overtredingen: 28 keer geen rijbewijs kunnen tonen, 24 keer geen kentekenbewijs kunnen tonen, vijf keer onjuiste of geen kentekenplaat op aanhangwagen, elf keer ondeugdelijke remmen, 10 keer een overschrijding van de maximum snelheid (25 t/m 60 km per uur), twee keer niet handsfree bellen, 2 keer geen printpapier in de tachograaf en andere overtredingen. Elf bestuurders moesten het gebrek aan hun voertuig gelijk herstellen.Behalve bekeuringen deelde de politie waarschuwingen uit.