Gemeente Tiel


Expositie 2close van Rogier Janssen en Wenda Kieskamp

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK) presenteert van 2 september tot en met 22 oktober de zesde editie van 2close, een expositieserie in Het Klooster. Voor iedere tentoonstelling worden twee professionele kunstenaars uitgenodigd met duidelijk van elkaar verschillend werk. Deze ongewone koppels worden uitgedaagd om samen een tentoonstelling in te richten. Dit keer is het de beurt aan kunstenaars Rogier Janssen en Wenda Kieskamp.

In twee kleine vertrekken staan de geëxposeerde werken dicht naast elkaar waardoor zij onderlinge relaties aangaan. Inhoudelijke overeenkomsten bepalen de keuze voor twee kunstenaars. De zesde editie van 2close toont hedendaagse landschappen van kunstenaars Rogier Janssen en Wenda Kieskamp.

Rogier Janssen

Een landschap van Rogier Janssen (°1971) is altijd `aangetast' door de mens. Het zijn bekende panorama's met sporen van zware industrie of modernistische architectuur. Ze worden bevolkt door vrouwelijke naakten waarmee hij refereert aan klassieke thema's en schoonheidsidealen. Janssen verbeeldt zijn maatschappijkritiek en wijst ons op het tragische verval van oude idealen.

Wenda Kieskamp

Wenda Kieskamp (°1974) wil niet zomaar een landschap schilderen, maar het gevoel verbeelden dat ze bij het landschap heeft. Het loslaten van een beredeneerde aanpak leidt tegenwoordig steeds vaker tot (zelf-) portretten. Haar dialoog met de natuur verhaalt over vergankelijkheid en eenzaamheid, maar ook over de ingetogen kracht van kleine dingen.

Het Klooster, Sint Agnietenstraat 26, Tiel, www.hetkloostertiel.nl Openingstijden: do 14.00-20.00 uur, vr 14.00-17.30 uur, za 12.00-17.00 uur