Rijksvoorlichtingsdienst

Nieuwe chef voor Dienst der Hydrografie

Kapitein ter Zee F.P.J. (Floor) de Haan heeft op 1 september de functie van Chef der Hydrografie van de Koninklijke Marine overgedragen aan zijn aflosser Kapitein ter Zee N.P. (Peter) Kortenoeven.

KTZ Kortenoeven werkte hiervoor, van 2009 tot 2011, als Stafofficier Maritieme Plannen bij de NAVO in Brussel. Daarvoor (2005-2009) maakte Kortenoeven deel uit van de Defensiestaf, binnen de afdeling Militaire Diplomatie en Relatiebeheer.

KTZ de Haan heeft meer dan vijf jaar de functie van Chef der Hydrografie vervuld. De Haan zal nu de functie van Adjunct Directeur Communicatie bij het Ministerie van Defensie op zich nemen.

De Dienst der Hydrografie, onderdeel van de Koninklijke Marine, is door de Staat der Nederlanden belast met de uitgifte van officiële zeekaarten (zowel papier als digitaal) en hydrografische publicaties.

Daarnaast adviseert de Dienst der Hydrografie nationale en internationale autoriteiten op het gebied van nautische cartografie, hydrografie, plaatsbepaling, geodesie, getijden en maritieme grenzen.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed