Gemeente Laarbeek




Subsidie grondeigenaren buitengebied

LAARBEEK - De gemeente Laarbeek ondersteunt grondeigenaren in het buitengebied met subsidie voor de aanleg en het onderhoud van nieuwe en bestaande landschapselementen, zoals hakhoutsingels, bosjes, landschapsbomen, poelen, akkerranden en andere gebiedspecifieke natuurelementen.

Wanneer u op uw grond in het buitengebied natuur wilt ontwikkelen, dan kunt u contact opnemen met de veldcoördinator voor onze gemeente voor informatie. De grond moet buiten uw bouwblok of voor particulieren 150 meter buiten uw woning liggen. Dus geen tuin of erf, maar landelijk gebied.
De veldcoördinator geeft u advies en begeleiding vanaf de uitwerking van de plannen tot en met de aanleg en de toekenning van subsidie. Op bestaande natuur- en landschapelementen, is een beheer / onderhoudspakket af te sluiten.

Deze subsidie is een stimulering voor particulieren en agrariërs om op het platteland middels ontwikkeling van natuur het buitengebied te versterken. Op die manier kan de biodiversiteit verbeterd worden en wordt flora en fauna nog aantrekkelijker voor alle inwoners en recreanten.
De huidige regeling loopt tot eind 2012. Wilt u deelnemen dan kunt u het beste nu informatie opvragen.

Opzet en uitvoering van groene en blauwe diensten Ad Verhoeven is veldcoördinator en wil graag in contact komen met agrariërs en particulieren in het buitengebied met goede ideeën om het landschap economisch verantwoord te ontwikkelen én in te zetten als een visitekaartje voor het eigen bedrijf of de omgeving. De heer Verhoeven is te bereiken via telefoonnummer 06 1031 5141 en e-mail adverhoevendepeel@live.nl.

Meer informatie
Groen Blauw Stimuleringskader is een samenwerkingsproject tussen de acht Peelgemeenten, de provincie Noord-Brabant, de waterschappen en het SRE. Voor meer informatie over Groen Blauw Stimuleringskader, kunt u terecht op www.brabant.nl/stimuleringskader.