Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 02-09-2011

Overlast aangepakt

NIEUWEGEIN Bij een actie donderdag 1 september op de Hoornse- en Rapenburgerschans kregen vijf personen een bekeuring.

De politie hield de controle vanaf 15.00 uur tot in de avond en was gericht om de overlast in die buurt tegen te gaan. De vijf, variërend in leeftijd tussen de 20 en 38 jaar, en afkomstig uit Nieuwegein, Maarssen en Utrecht kregen de bekeuringen voor hinderlijk gedrag en het drinken van alcohol op straat.

Twee mannen aangehouden

IJSSELSTEIN Een 21-jarige man uit Vleuten en een 20-jarige man uit Nieuwegein zijn vrijdagnacht 2 september aangehouden op verdenking van een inbraak.

Agenten kregen omstreeks 00.55 uur een melding, dat er was ingebroken in voertuigen op de Prins Willem Alexanderdijk. De melder wist dat de eigenaar van een van de voertuigen op vakantie was. Toen hij twee onbekende mannen in die auto zag zitten, vond hij dit zeer verdacht en alarmeerde de politie. Bij het zien van de agenten gingen de mannen er lopend vandoor en op hun vlucht liet een van de mannen een autoradio vallen.

Korte tijd later konden de agenten de Vleutenaar aanhouden in de bossage langs de Randdijk en de Nieuwegeiner op de Poortdijk. Uit een opengebroken bestelbus was gereedschap en navigatieapparatuur gestolen.

Het tweetal werd ingesloten voor verder onderzoek.