Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 02-09-2011

Babbeltruc

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op donderdag 1 september heeft er op de Brahmslaan een babbeltruc plaatsgevonden.

Een 78-jarige bewoonster meldde dat zij in de middag twee mannen aan de deur had gehad die zich voordeden als medewerkers van een organisatie die de woning moesten inspecteren. De mannen die keurig gekleed waren, liepen de woning in en bezochten daarbij alle slaapkamers. Kort hierna zijn zij weer vertrokken. Er is, zover nu is vastgesteld, niets uit de woning gestolen maar de politie sluit niet uit dat deze babbelaars op andere locaties in de gemeente actief zijn geweest of opnieuw hun babbeltruc zullen gebruiken.

Het signalement van de mannen is beknopt maar is als volgt:


- blanke mannen, één van hen wat langer dan de ander, normaal tot smal van postuur en netjes gekleed. Zij spraken goed Nederlands maar kwamen, volgens de meldster, zo goed als zeker niet uit Bunschoten.

De politie adviseert de inwoners alert te zijn op deze mannen en bij een dergelijk voorval direct te bellen met het alarmnummer 112. Ook verzoekt de politie eventuele andere benadeelden, die zich nog niet in kennis hebben gesteld met de politie, contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of zich te melden op het politiebureau op het Kolkplein 1.