Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek
www.hetbolwerk.nl


---

Vrijdag 2 september 2011
UNEARTH, EVERGREEN TERRACE, BANE
Nasty, Casey Jones, Chelsea Smile Cd-presentatie + 1 18:00 uur / ¤20

---

POPPODIUM HET BOLWERK OPENT NIEUWE SEIZOEN LUID MET UNEARTH, BANE EN MEER!

Op vrijdag 2 september opent Poppodium Het Bolwerk te Sneek vol overtuiging haar deuren om het nieuwe seizoen hard in te luiden met Unearth, Evergreen Terrace, Bane, Nasty, Casey Jones en de officiele cd-release show van Chelsea Smile! De Hell on Earth Tour is terug en dit jaar zullen de tourbussen in Sneek stoppen om daar zeven fantastische hardcore bands het podium te laten betreden. De horde wilde fans zal het zeker niet laten om te crowdsurfen, stagediven en te moshen. De bands zullen daar zeker toe aanzetten. Unearth is een grote band in de metal- en hardcorescene en heeft o.a. Graspop meerdere malen op zijn grondvesten laten trillen. Ook Evergreen Terrace en Bane zijn gevestigde namen met een aansprekende live-reputatie en zullen dat vrijdag 2 september zeker komen bewijzen. De zaal gaat 18.00 uur open.

Als je op zoek bent naar brute en agressieve metal dan zit je zeker goed met Unearth. Unearth stormt met een mix van elementen uit de hardcore, thrash en extreme metal door het metal landschap. Hun vorige albums tilde de band naar grote hoogte. Ook hun album Darkness In The Light, dat in juli uitkwam, zet aan tot slopen. Evergreen Terrace bewandelen nu meer dan 10 jaar hun eigen pad in de melodic hardcore scene. Met een geheel eigen combinatie van hardcore, metal en punk hebben zij nooit op andermans schouders hoeven staan. Dit vijftal heeft nu al vele tours achter de rug en deelde moeiteloos het podia met bands als Hatebreed en Agnostic Front.

Krachtig, gepassioneerd en vol energie heeft Bane de hardcore scene wakker geschud. Met hun muziek vertalen zij het ware gevoel van de underground hardcore community. Met tours over de wereld als ervaring blaast Bane iedereen van het podium. Nasty is opgericht met maar één doel: het schrijven van de meest agressieve muziek die je kan bedenken. In 2005 verscheen de eerste demo -The Beginning-. Met de albums die daarop volgde kreeg Nasty in korte tijd een stevige fan basis. Ze staan nu bekend als een van de meest agressieve hardcore bands van het moment. Ook Casey Jones en Chelsea Smile zullen er alles aan doen om het publiek in beweging te krijgen. Chelsea Smileb heeft dat zeker als doel, want de band presenteert op 2 september officieel haar nieuwe cd in Het Bolwerk.




Ingezonden persbericht