Gemeente Rotterdam

rotterdam investment agency gaat aan de slag voor capelle aan den ijssel

02 september 2011 | Bestuursdienst | persbericht

De Rotterdam Investment Agency (RIA) breidt haar werkterrein uit naar Capelle aan den IJssel.

Op deze manier presenteren Rotterdam en Capelle aan den IJssel zich naar internationale ondernemingen uitdrukkelijk als één economische regio. De gemeentebesturen van Capelle aan den IJssel en Rotterdam beklonken de samenwerking vrijdag 2 september tijdens een gezamenlijke collegevergadering.

De Rotterdam Investment Agency is de gemeentelijke organisatie die zich sinds 2009 bezighoudt met het aantrekken en binden van internationale bedrijven. Mede dankzij de inspanningen van de RIA zijn inmiddels tientallen bedrijven naar Rotterdam gehaald.

De verbreding van de investeringsbevorderende activiteiten van de Rotterdam Investment Agency naar Capelle aan den IJssel vergroot niet alleen de dienstverlening richting het aanwezige bedrijfsleven, maar hiermee wordt ook de kans op het aantrekken van nieuwe (internationale) investeerders in de regio groter. Het aantrekken van (grote internationale) bedrijven en samenwerking in regionaal verband zijn speerpunten van beide gemeenten.

Burgemeesters Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Frank Koen (Capelle aan den IJssel) zijn verguld met de samenwerking. Burgemeester Ahmed Aboutaleb: `Gemeentegrenzen spelen steeds minder een rol. Het versterken van de regio als economische eenheid en aantrekkelijke vestigingslocatie juist wel.' Burgemeester Frank Koen: `Voor ondernemers is het vaak niet zo interessant waar "toevallige" gemeentegrenzen liggen. Daarom is het goed dat we op deze manier nieuwe kansen creëren door gezamenlijk op te trekken. Belangrijk voor zowel Rotterdam als voor Capelle aan den IJssel.'

De samenwerking tussen Capelle aan den IJssel en Rotterdam gaat per direct in.