Watersportverbond - KNWV

Poule indeling NCK Teamzeilen bekend!

vrijdag 2 september 2011

Met op de achtergrond het spektakel van de Wereldhavendagen, vond vandaag in een zonovergoten Rotterdam de loting voor het NCK Teamzeilen 2011 plaats. Plaats van handeling was de sociëteit van KR&ZV De Maas alwaar vertegenwoordigers ca. 10 deelnemende verenigingen getuige van de loting.

Onder leiding van Bart van Breemen, Manager Wedstrijdsport van het Watersportverbond, werden eerst de 16 teams voor de Silverfleet in vier poules geloot. Hij werd hierbij geassisteerd door Joop van Diest, voorzitter van de Stichting Match die mede organisator van het NCK teamzeilen is. Dit resulteerde in de volgende indeling:

SilverfleetÂ

Poule A

Poule B

Poule C

Poule D

KVW Langweer

WV Koenen

Kralingsche Zeilclub

WSV Yerseke

WSV Hoorn

WV Lelystad

WV Aegir

WV Neptunus

KW Sneek

GWV De Vrijbuiter

GWV Elfhoeven

ZC Kurenpolder

VW De Twee Provinciën

KNZ&RV Muiden

WSV Rotterdam

WSV Haringvliet

Op 1 en 2 oktober zullen deze 16 verenigingen in de Bataviahaven te Lelystad uit gaan maken welke acht doorgaan naar de Goldfleet.

Loting Goldfleet
Vervolgens was er de loting voor de Goldfleet waarbij Jop Dutilh, de stuwende kracht achter het NCK Teamzeilen en tevens gastheer voor deze loting, de eer had om de trekking te doen. De kwartfinalisten van 2010 zijn automatisch geplaatst voor deze Goldfleet waarbij allereerst de halve finalisten als groepshoofd ingedeeld werden. Vervolgens werden de nummers 5 t/m 8 van het de einduitslag 2010 geloot. Dit leverde de volgende poule-indeling op:

Goldfleet

Poule A

Poule B

Poule C

Poule D

Haarlemsche Jachtclub

Rotterdamsche ZV

Â

Â

WV Braassemermeer

WV Aalsmeer

KR&ZV De Maas

KWV Loosdrecht

KWV De Kaag

R&ZV Gouda

Op 2 oktober, direct na de prijsuitreiking in de Bataviahaven, zullen de beste 8 uit de Silverflleet middels loting over de vier poules verdeeld worden. De Goldfleet vaart op 15 en 16 oktober in de Maashaven te Rotterdam.

Bataviahaven
Zoals gezegd gaat het kampioenschap op zaterdag 1 oktober in de Bataviahaven te Lelystad van start. U bent van harte uitgenodigd om getuige te zijn van deze publiekvriendelijke en spannende tak van de zeilsport. De Bartaviahaven heeft een natuurlijk tribune vanwaar de wedstrijden uitstekend te volgen zijn. Natuurlijk is dit evenement uitstekend te combineren met een bezoekje aan de Bataviawerf en Bataviastad. Voor ieder wat wils!

Voor meer informatie zie:
www.worldportsail.nl
www.bataviahaven.nuÂ

Foto: Joop van Diest en Bart van Breemen