Gemeente Pekela


Pekela beste score Oost-Groningen

De gemeente Pekela scoort het hoogst in Oost-Groningen als het gaat om de verhouding (zeer) lage lasten en uitstekende kwaliteit van dienstverlening.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) in opdracht van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, VNO NCW Nederland Noord en MKB Nederland Noord. De Kamer van Koophandel Noord-Nederland maakt zich samen met VNO NCW Nederland Noord en MKB Nederland Noord sterk voor het verminderen van regeldruk bij ondernemers. De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) heeft onderzoek verricht naar de lastendruk bij bedrijven in Friesland, Groningen en Drenthe.

Met het RuG-onderzoek zijn de omvang en gevolgen van lastendruk voor en de kwaliteit van de dienstverlening in Noord Nederland in kaart gebracht. Denk daarbij aan vergunningen, toezicht, subsidies, veiligheid op de werkplekken en verantwoordingsinformatie, maar ook aan eisen van Europa aan de bedrijfsvoering. De uitkomsten van het onderzoek zijn woensdag 31 augustus 2011 gepresenteerd door de KVK.

De gemeente Pekela onderscheidt zich van de rest van de Oost-Groninger gemeenten door de (zeer) lage administratieve lasten en de hoge mate van kwaliteit van dienstverlening. Volgens het rapport zijn bedrijven in een gemeente met een goede kwaliteit van dienstverlening innovatiever, dynamischer, nemen meer risicoâs en rapporteren betere prestaties in termen van concurrentieposities.

Uit het onderzoek van de RuG is verder gebleken dat in de gemeentes waar (zeer) lage lasten en een goede kwaliteit van dienstverlening samengaan, bedrijven ook beter presteren dan gemiddeld. âIn Pekela heerst een gezond en bloeiend ondernemersklimaatâ, zegt burgemeester Meindert Schollema. âDit onderzoek bevestigd dat de gemeente Pekela een Prima plek is om te ondernemen, dus ondernemers schroom niet en neem contact op met Oostboog Bedrijvenlocaties, www.oostboog.nlâ. Â