Sint Franciscus Gasthuis
* 02 sep 2011

Sint Franciscus Gasthuis internist dr. J.W.F. Elte ontvangt koninklijke onderscheiding van burgemeester Aboutaleb

Op vrijdag 2 september 2011 heeft internist dr. J.W.F. Elte een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Deze feestelijke gebeurtenis was de passende afsluiter van het symposium dat in het Sint Franciscus Gasthuis werd georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid van dr. Elte.

Een begrip

Sinds 1987 was dr. Elte werkzaam in het Sint Franciscus Gasthuis als internist. Hij stond aan de basis van de erkenning van het aandachtsgebied Endocrinologie in Nederland en richtte in het Sint Franciscus Gasthuis het Diabetes- & Vasculaircentrum op. Collega M. Castro Cabezas, voorzitter Medische Staf Sint Franciscus Gasthuis: Op landelijk en internationaal niveau was dr. Elte een begrip voor internisten en endocrinologen.

Koninklijke onderscheiding

Dr. Elte ontvangt de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn grote betrokkenheid en wat hij heeft betekend voor het vakgebied. Burgemeester Aboutaleb roemde hem onder andere vanwege zijn enorme inzet in het vak: Excellent is het juiste woord. Vele jaren was dr. Elte vrijwillig actief in diverse functies op internationaal niveau. En hij heeft veel betekend voor de diabeteszorg in de regio Rijnmond en daarbuiten.

Erelid

Tevens kreeg dr. Elte het erelidmaatschap van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), waar hij bestuurslid was tussen 1985 en 1990. Hij bleef daarna zeer actief bij deze vereniging, onder andere als lid van de Beroeps Belangen Commissie. Daarnaast is dr. Elte één van de weinige specialisten in Nederland die Fellow is van de Royal College of Physicians en honorary fellow van het American College of Physicians. Hij was betrokken bij de oprichting van de European Federation of Internal Medicine en vervult daar de functie van Secretaris Generaal.

Bijzonder symposium

Voor het afscheidssymposium werden 160 vakgenoten, vrienden en familieleden van dr. Elte uitgenodigd. Het symposium stond in het teken van De Endocrinologie gestrikt. Als beloning voor zijn jarenlange betrokkenheid bij de maatschap en het vakgebied is hem een buste aangeboden.