Politie Hollands Midden

Waddinxveen - Vrouw komt met smoes over lekkage woning binnen

Waddinxveen, 02-09-2011 o Een bejaarde bewoonster van een woning aan het St. Victoriplein is dinsdagmiddag 30 augustus slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Een 30 á 40 jarige vrouw met een getint uiterlijk en een gezet postuur trok de aandacht van de bewoonster door te zwaaien. Bij het raam sprak de vrouw de bewoonster aan en vroeg om de deur open te maken. De vrouw zou in de buurt wonen en een lekkage hebben en wilde even binnen kijken. De vrouw werd binnengelaten en probeerde de bewoonster af te leiden. Kort daarop vertrok ze weer. Er wordt uiteindelijk niets uit de woning gemist. De vrouw is vermoedelijk daarna in een grote zwarte auto gestapt. De vrouw is ongeveer 1.55 m, heeft zwart krullend haar en droeg zwarte kleding.

Babbeltruc De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te controleren.